Sokol Lodenice pokračuje ve skvělých výkonech – vstřelil gól favorizovanému Stochovu!

 

V neděli 30. října se v předehrávaném 16. kole A skupiny IV. třídy utkal Sokol Lodenice na domácím hřišti ve Velké Dobré s Baníkem Stochov, těžkým soupeřem z čela tabulky, od kterého v minulém kole vyfasoval náklad 0:13 a pouze jednou se dostal na polovinu soupeře.

Už při rozcvičení bylo ovšem znát, že hráči Lodenice hýří po družeckém fotbalovém zázraku lehkostí a sebevědomím. Lodeničtí před zápasem pečlivě trénovali pokutové kopy na případný penaltový rozstřel. Naštěstí pro Lodenici k němu nedošlo, protože i její nejproduktivnější střelec Möstl se při nácviku trefil z pěti pokusů pouze jednou, třikrát napálil gólmana a jednou upadl během příliš dlouhého rozběhu.

Zápas začal očekávaným tlakem favorizovaného Stochova. Ovšem největší šanci v úvodní části utkání měl nakonec v 15. minutě domácí Sládek, který po rychlém protiútoku z bezprostřední blízkosti nedokázal překonat Červeného v brance Baníku. Za neproměnění této tutovky si vyslechl od spoluhráčů i překvapených protihráčů a svého tatínka za klandrem velmi zajímavé, zde nepublikovatelné, komentáře. Pravidlo „nedáš-dostaneš“ potvrdil stochovský Jarda Vojtěch. Trefil se poprvé v 17. minutě a pak ještě třikrát. Další tři góly přidal v minutě 20., pak v 38. a nakonec ještě minutu před přestávkou. V 33. minutě vstřelil ještě jeden gól David Cibula. Nutno podotknout, že celý první poločas držel Lodenici nad vodou brankář Kuba Svéchota, který se v průběhu sezony rozchytal do parádní formy, protože v Lodenici mu prostě nic jiného nezbývá. Jeho zákroky byly vpravdě famózní a jen díky němu neprohrávali domácí do přestávky o patnáct gólů, ale pouze přijatelných 0:5.

Po přestávce se hra trochu vyrovnala. Stochov stáhl ze hry dva zkušené hráče, aby je ušetřil na další zápas a nasadil místo nich dva dorostence. Domácímu mužstvu se v druhé části hry dařilo oproti prvnímu poločasu mnohem lépe bránit nebezpečné náběhy hostujících útočníků. Lodeničtí se dokonce dostávali i do slibných protiútoků, aniž by je zastavoval praporek pomezního rozhodčího, protože zraněný stoper Mbumaston, který jako malý chlapec fotbal hrával, vysvětlil během přestávky hokejistům v dresu Lodenic princip fotbalového ofsajdu. Také značně narostl počet standardních situacích zahrávaných domácími, protože Mbumaston dále vysvětlil nezkušeným hráčům, že po každém prohraném osobním souboji se v kopané nepokračuje dál, ale že se musí správně fotbalově se smrtelným řevem skácet na zem. V počtu nádherných fotbalových pádů a výkřiků, nadšeně oceňovaných přihlížejícími diváky, se v druhém poločase domácí stochovským hráčům minimálně vyrovnali. V 57. minutě se přesnou střelou do šibenice zpoza vápna ovšem prosadil stochovský kapitán Pražák a v symbolické sedmdesáté sedmé minutě přidal sedmý gól Stochova elegantní Lukáš Buchač. Hosté mohli přidat ještě několik dalších gólů, ale domácí gólman potvrdil svoji hvězdnou formu a všechny další střelecké pokusy hostí s přehledem likvidoval. Střelu miláčka dámského publika, stochovského Davida Beckhama Pepy Lavičky, zázračně vyrazil na roh. A pět minut před koncem s bravurním přehledem vyřešil na první pohled bezvýchodnou situaci, kdy se na něho od půlicí čáry sami řítili dva stochovští hráči, kterým jen tak mimochodem chytil střelu i tři následné dorážky. I tito dva stochovští paliči šancí si vyslechli pochvalné komentáře od svých spoluhráčů a příslib celé řady odměn od nadšeného trenéra, z nichž zavěšení za zevní pohlavní orgány do silného, studeného průvanu, byla z těch nejmírnějších.

Zázračné zákroky gólmana vyburcovaly Lodenické k závěrečnému drtivému půlminutovému náporu, po kterém rozhodčí v 89. minutě odpískal sporný rohový kop. A přišla další hvězdná chvíle lodenického fotbalu. Hráči Stochova nevyplnili taktické pokyny svého trenéra, neodhlavičkovali Hejnův záměrně přetažený balón, který si „přesně na nohu" posadil domácí Tóth, naznačil střelu na bránu a poslal přesnou přihrávku na volného Möstla, který mazáckou parádičkou uklidil lehce podhuštěný pumlíč do stochovské brány. Někomu se možná mohlo mylně zdát, že se Tóth pokoušel střílet na bránu, lehce se mu vychýlila muška o nějakých 90 stupňů a trefil ve vápně zevlujícího Möstla, od kterého se míč náhodou do brány odrazil, ovšem takto může tuto gólovou situaci popsat pouze naprostý fotbalový laik, který nebyl schopen postřehnout dokonalou souhru a perfektní timing přesné lodenické kombinace!

Po tomto fantastickém gólu domácích si šťastný střelec Möstl přetáhl dres přes hlavu a oběhl si kolečko slávy kolem rozjásaného doberského stadionu. A v tu chvíli vynikající rozhodčí Hudera ukončil utkání a nechal volný průchod nekonečnému štěstí a radosti domácích hráčů a tvrdého jádra lodenických hooligans, složených z pana Sládka, maminky lodenického veterána Maulise, pejska Ťapiny a promrzlé paní Sládkové! 

Výsledek: 1:7 (0:5)

Góly: Möstl David - Vojtěch Jaroslav 4x, Cibula David, Pražák Karel, Buchač Lukáš

Sestavy

FC Sokol Lodenice: Svéchota Jakub – Maulis Luděk (K), ing. Slánský Petr (46. Brychta Roman), Möstl David, Hejna Jiří, Walter Jaromír, Tóth Jan, Sládek Milan, Sorokáč Pavel, Pokorný Karel, Strejc Tomáš

TJ Baník Stochov: Červený Lukáš – Burle Roman, Pluhař Stanislav (46. Fridrich Lukáš ), Pražák Karel (K), Buchač Lukáš, Ježek Jiří, Suchan Bohumil (46. Frolík Jan), Lavička Josef, Cibula David, Vlček Pavel, Vojtěch Jaroslav

- lm -

stochovobcas

"Občas" se hrálo na polovině Lodenice

stochovpohyb

Pohyb hráčů obou mužstev byl velmi dynamický 

 

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí