Kanonáda Radka Šikoly. Na Kladně se nehrálo, na Kladně se bojovalo

Zažil s Kladnem slávu kolem prvních postupů do nejvyšší soutěže. Patřil do sestavy a z kladenského klubu nezmizel ani po skončení vrcholové kariéry. Radek Šikola (28) kromě hraní za rezervní týmy sleduje každý zápas Kanonýrů a z těch domácích píše pro vás své postřehy.

Výhra i celý zápas kladenských Kanonýrů se Spartou potvrdil zásadní skutečnost, o které se zatím hovoří jen velmi opatrně. Kladno může reálně bojovat o účast v play off florbalové Tipsport Superligy. Sparta je podle papírových předpokladů považována za tým, který by se po základní části měl umístit na 7.-8. místě tabulky a kladenští borci jej dokázali bojovným výkonem udolat poměrem 8:7.

Jako již v mnoha utkáních se ukázalo, že ve fázích zápasu, kdy trenér Zahalka stáhne hru na dvě formace, Kanonýři dokážou herně dominovat. Zejména útok Klápa – Riebauer – Nushart si umí vytvářet soustavný tlak i proti silnějším soupeřům. Pozitivem úvodu sezony je fakt, že Kladno dokáže porážet týmy mimo „TOP6“ z loňské sezony, což je pro boj o play off zásadní.

Obávám se, že k vyrovnanosti bojů o play off výrazně přispěje žalostná úroveň rozhodčích nejvyšší soutěže. V pátek nám dvojice Filip Drápal – Jakub Pospíšil nabídla opravdu výživnou podívanou. Při takovém způsobu rozhodování jsou hráči absolutně bez šance zorientovat se ve stylu vedení utkání, který si rozhodčí nastavili (v tomto případě nenastavili). Perličkou byla závěrečná hra Sparty „bez brankáře“, kdy hosté hráli se šesti hráči v poli a brankář v poklidu postával u své branky. Tuto desetivteřinovou komedii přehlédli zřejmě pouze dva lidé v hale – rozhodčí Filip Drápal a Jakub Pospíšil.

Věřím v další povedené výkony a výsledky Kanonýrů.

Radek Šikola


Počasí Kladno

Předpověď počasí