Sedm kulí na Slavoji

V chladném nedělním dopoledni přivítal v utkání 10. kola 3 tř. sk. A osmý Slavoj Kladno dvanáctý Sokol Knovíz. Slavoj po třech "nářezech" potřeboval konečně uspět a pro hostující Knovíz je každý bod cenný pro vzdálení se z pásma sestupu. Záměr lépe vyšel domácím, kteří po počátečních rozpacích proměnili utkání ve svou exhibici! SLAVOJ KLADNO - SOKOL KNOVÍZ 7:0 (2:0).

Menší vzrušení bylo již před utkáním, když se nedostavil delegovaný rozhodčí Choleva. Po telefonické urgenci konstatoval, že změnu delegace přehlédl a promptně vyrazil k odřízení zápasu. Začalo se tak o 35 minut později, což u dopoledního zápasu nehraje valnou roli. Snad jen hrstička přítomných diváků přišla o chvíli později na oběd. Oba soupeři však byli spokojeni, neboť nemuseli řešit zapeklitou situaci, kdo z jejich středu bude utkání řídit.
Slavoj se pustil do soupeře a kolem jeho pokutového území roztáčel kolotoče. To však bylo vše. V klidu hrající obrana hostů vyztužená i záložní řadou celkem v pohodě snahu domácích eliminovala a ani série rohových kopů k ničemu nevedla. Když už něco obrana nestihla, byl na místě brankář Kostka. Je fakt, že tlak Slavoje byl značný a útočné pokusy hostů a náznaky šancí končily "malou domů" náhradnímu brankáři Vlkovi, protože jednička Kraus po vyloučení v minulém kole dostal jednozápasový distanc. Pár domácích příznivců se v tušení, že branka již nepadne, rozmrzele chystala na poločasový grog, když vývoj zápasu vzal na svá bedra veterán Tůma. Ve 38. minutě převzal merunu, ze dvou Knovízáků udělal solné sloupy a levačkou nechytatelnou ranou k tyči připravil hosty o jiskřičku naděje na slušný výsledek. O minutu později bylo pro Slavoj ještě veseleji, když Hroneš po krásné příhře od Nového zvýšil na 2:0 a domácí odcházeli do kabin s úsměvem.
O přestávce bylo asi domácím vysvětleno, že cesta k úspěchu vede přes využití rozměrů hřiště, na něž nejsou hosté, kteří přijeli pouze s jedenácti hráči a po zranění jednoho z nich hráli v deseti, zvyklí. Slavoj začal hru více roztahovat do stran, čímž vytvářel prostor před brankou a výsledek se dostavil bleskově. Během osmi minut byl stav 5:0, když se dvakrát trefil Vávra a jednou Minas. Zápas byl rozhodnut, bylo jen otázkou, zda Slavoj své vedení ještě navýší.
Jeho hráči, pod dojmem jasného vedení, se utápěli v kombinačních kreacích a zahazovali jednu šanci za druhou. Konečně v 78. minutě Minas zvýšil na 6:0 a pět minut na to přišla nejhezčí akce zápasu. To se Nový kousek za půlící čarou zmocnil míče, hráče soupeře použil jako slalomové tyčky a s přehledem uzavřel skóre zápasu.
S chutí hrající domácí si tak napravili reputaci, i když v jejich hře to občas zaskřípalo, ale snaživé hosty, kteří kladli odpor pokud jim stačili síly, celkem snadno přehráli. Oba týmy nutno pochválit za slušný a rytířský boj, do něhož zapadl i dobře pískající rozhodčí Choleva, jenž nemusel za celé utkání vytasit ani jednu kartu.

SLAVOJ: Vlk - Kovář, Bokr (56. Petráček), Vávra, Böhm (75. Schönherr), Nový, Matoušek, Valter, Hroneš, Minas, Tůma (56. Rejcha)

KNOVÍZ: Kostka - Nový, Štulík, Říčka, Pitrof, Drbal, Maťátko, Duda, Novák, Toman, Cimrman 

- fc -

sedm

sedm2

sedm3

sedm4

sedm5

sedm6

sedm7


Počasí Kladno

Předpověď počasí