Rytíři si hravě poradili s Mostem

Rytíři si v utkání s týmem HC Most pořádně zastříleli a vyhráli tak o neskutečných šest branek 7:1 (2:0, 0:0, 5:1). Domácí brankář Lukáš Cikánek přišel o čisté konto až pouhých osmdesát tři sekund před koncem utkání. 

Hned ve druhé minutě nabídli Rytíři hostům přesilovou hru, tu však Most nevyužil a hra pokračovala bez gólu dál. Hosté působili poměrně aktivně a několika pěknými šancemi ohrozili kladenskou branku, kterou však Cikánek chránil ze všech stran. Domácímu Přikrylovi se pak ve dvanácté minutě povedlo projet hostující obranou a pěkně nahrát Jakubu Strnadovi, který celou akci bezchybně zakončil. U jednoho gólu ale Kladno nezůstalo. Hned tři minuty poté se na ledě prosadila také první formace, když do branky dotlačil kotouč Patrik Machač a navýšil tak vedení na 2:0.

Ve druhé třetině Rytíři lehce zvolnili, a to se také podepsalo na jejich hře. Most se přemístil do útočného pásma a dorážel na domácího brankáře, který ale zůstal i nadále pozorný a předvedl řadu vynikajících zákroků. Jedinou velkou šanci domácích měl na hokejce znovu Patrik Machač, kterému se však tentokrát skórovat nepodařilo.

V poslední periodě si Rytíři napravili reputaci, když vstoupili na led o poznání aktivněji a už ve čtyřicáté třetí minutě navýšili střelou Jiřího Burgra vedení na 3:0. A představení nekončilo! O necelé dvě minuty později vypálil na Petráska Machač a stal se tak autorem dvou ze čtyř dosavadních branek. Oba týmy se pak snažily vybojovat další šance a Cikánek několikrát dokázal, že chce udržet čistý štít až do konce utkání. To samé se však nedalo říct o Petráskovi, který v závěru utkání nechal za zády ještě další tři puky. První mu do branky vstřelil v padesáté čtvrté minutě František Ptáček, druhý o dvě minuty později Petr Ulrych a sedmou branku si připsal Peter Jánský. K neštěstí Lukáše Cikánka se však podařilo hostujícímu Smolkovi v padesáté deváté minutě skórovat. Ale ačkoli přišel domácí brankář osmdesát tři sekund před koncem o čisté konto, fanoušci mu jasně dokázali, že si potlesk za dnešní utkání rozhodně zasloužil.

Příští utkání odehrají Rytíři v sobotu 5. 11. v 17.00 hod s SK Kadaň, tentokrát jako hostující tým. 

Počet diváků: 1790

Branky a nahrávky: 12. Strnad (R. Přikryl, Repe), 15. Machač (Burger, J. Drtina), 43. Burger (Machač, Tenkrát), 45. Machač (J. Drtina, Burger), 54. Ptáček (Ulrych, Ton), 56. Ulrych (Ptáček, Tůma), 58. Jánský (R. Přikryl, Strnad) – 59. Smolka (J. Doležal, Rod)

Rytíři Kladno: Cikánek (Hanuljak) – J. Drtina, P. Hořava, Ulrych, Ptáček, Kehar, Repe, D. Růžička – Machač, Burger (C), Tenkrát – Ton, Zikmund, Tůma – Strnad, R. Přikryl, Jánský – Redlich, Cetkovský, Keszi.

HC Most: Petrásek (Spěšný) – K. Černý, Charousek, Strejček (C), Kokeš, Hora, Rulík – Rod, Alinč, Smolka – Kubinčák, J. Doležal, Slavíček – Řehoř, J. Šimeček, Havlíček – Gerhát, Válek, Stříbrný.

Barbora Lišková


Počasí Kladno

Předpověď počasí