Vincent Keszi: Premiéra? Byla skvělá

Další kladenská naděje má za sebou premiéru mezi muži. Ve 20. kole WSM ligy si jí odbyl Vincent Keszi. Gólově se sice neprosadil, ale ostudu si neudělal. Svého spoluhráče z juniorky Adama Kubíka nahradil na výbornou. Navíc si mohl užít vítězného pocitu po vysoké výhře 7:1 nad Mostem.

Jak jste si užil premiérový zápas mezi dospělými?
Bylo to úžasné. Od školky bruslení jsem tady v Kladně vyrůstal a hrát za A tým byl můj sen, který jsem si splnil. Už jako malý kluk jsem chodil koukat na zápasy extraligového mužstva, kde hrál i pan Pavel Patera, který je teď i můj trenér. 

Kdy jste se dozvěděl o vaší nominaci do prvního týmu Rytířů?
Dozvěděl jsem se to v pondělí (ve středu poprvé hrál - pozn. redakce) od pana Lidického. Byl jsem náhradou za Adama Kubíka, který je momentálně s reprezentací. Nečekal jsem to, ale určitě jsem si to chtěl zkusit. 

Čím jste si podle vás vysloužil důvěru od kladenských trenérů?
Myslím si, že mám velké nasazení a dobrou rychlost, což je i moje největší priorita. Snažím se to i mezi muži využívat.

Vzali vás mezi sebe ostatní spoluhráči?
Sice si ze mě občas udělají srandu, že jsem "Kešu", kvůli mému příjmení, ale vzali mě dobře. Jsou to všechno fajn kluci, kteří drží při sobě. Tomu i odpovídá výsledek s Mostem, který jsme porazili 7:1.

Vaše jméno nezní úplně česky. Odkud pochází?
Dědeček je původem Maďar a tak mi po něm zůstalo i příjmení. V budoucnu však Maďarsko reprezentovat nehodlám (směje se).

Co rád děláte ve volném čase?
Baví mě moc tenis a velice rád odpočívám. Mým největším koníčkem jsou sporty celkově. Ve volném čase hraji florbal i hokejbalovou ligu. Snažím se stále udržovat v pohybu. 

Máte nějaký mimořádný koníček?
Rád si kreslím. Občas si nakreslím nějaký obrázek, což mě v poslední době docela chytlo.

Studujete u hokeje něco?
Studuji sportovní management. Ale v budoucnu bych se rád věnoval hokeji a také je ve hře vysoká škola, když to půjde. Nicméně mým prvním cílem je, abych hrál za Kladno, druhý cílem je reprezentace České republiky a potom to nechám na osudu.  

Lukáš Jůdl


Počasí Kladno

Předpověď počasí