Zastaví někdo Kladno? Liberec to nedokázal...

Mistrovský Liberec si vylámal zuby na volejbalové štice z Kladna. Ve sportovní hale před slušně zaplněným a hlavně bouřlivým hledištěm prohrál 1:3 (25:20, 14:25, 17:25, 27:29).

Kladenští po výhře nad Budějovicemi 3:0 mohli klidně stejný výsledek zopakovat i proti obhájci titulu, kdyby... Kdyby v prvním setu nevyrobili velké množství chyb především na servisu. "Když jsme nakonec první set prohráli my, začal jsem mít obavy, aby to zase nebyl zápas s nulou, protože naše v téhle sezoně tak skončily," přiznal trenér Kladna Milan Fortuník.

Druhá a třetí sada, to bylo excelentní Kladno na všech postech. Téměř bez chyb, se zlepšeným servisem i skvělými pokládkami. Až překvapivě rychlé otočení vývoje utkání mělo domácí varovat. Čtvrtá sada byla totiž až do dvaceti bodů z jejich strany snad ještě horší než první. Kladenským na dlouho odešlo takřka všechno herní, ale obrovská vůle bojovat jim zůstala. Přitom bod už měli jistý, ve zkrácené sadě pak mohli zkusit přidat další, leč Kladno současné, to jsou neskuteční rváči. Dva koncové míče patřily jim a s nimi i fantastické tři body do tabulky. "Liberec rozhodně není slabé mužstvo. Vypadalo to, že jsou ještě nesehraní. Byl to výborný zápas a o to cennější je naše vítěztsví. Měli jsem štěstí a zároveň jsme věřili, že můžeme vyhrát. A vyšlo to," uvedl po utkání kapitán Kladna Adam Zajíček.

Zdá se, že Kladno současné je neporazitelné. Je to mašina pod vysokou sítí. V posledních třech zápasech ztratilo jediný set. Zopakuje v sobotu vítězný pokřik i v Odolene Vodě? "K zápasu s Odolkou musíme přistupovat s velkou pokorou. Zapomeňme, že jsme porazili Budějovice i Liberec a soustřeďme se na nepříjemného, dobře hrajícího soupeře, který nás uvítá u sebe doma. Pokud jsme skutečně tak dobří, jak se jevíme, pak na Odolce potvrďme, že do špičky českého volejbalu nyní opravdu patříme," doplnil kladenský kouč. "Odolka nebude žádné formalita. Určitě nás nečeká lehký zápas," přidal svůj názor "Zajda" Zajíček.

Sestava Kladna: Křesťan, van Haarlem, Hýský, Trojan, Zajíček, Hietanen, Sparidans - Dillien, Syrůček, Lenc.

Jan Murárik

 

tabulevolej


Počasí Kladno

Předpověď počasí