Kanonáda Radka Šikoly. Peklo na divokém východě

Zažil s Kladnem slávu kolem prvních postupů do nejvyšší soutěže. Patřil do sestavy a z kladenského klubu nezmizel ani po skončení vrcholové kariéry. Radek Šikola (28) kromě hraní za rezervní týmy sleduje každý zápas Kanonýrů a z těch domácích píše pro vás své postřehy.

Nedělní utkání Kanonýrů Kladno v Ostravě se od toho pátečního s pražskou Spartou lišilo jako den a noc. Zatímco v pátek si šli kladenští borci za svým cílem jistým krokem, v neděli se jim ani nepodařilo postavit se na nohy. Výsledkem byl debakl 5:12.

Problémy začaly již při cestě na utkání, kde kladenská posádka nabrala půlhodinové zpoždění kvůli dopravní zácpě na populárním tankodromu D1. Na to trenérský štáb obratně zareagoval přesunem předzápasové taktické porady přímo do autobusu a tento skluz prakticky eliminoval. Na pohodě to ale týmu určitě nepřidalo.

Krátce po příjezdu, při vstupu do haly, si obránce první formace Kanonýrů Petr Lacko za asistence náhradního brankáře Michala Šárky zlomil v otočných dveřích obě své hole, které si na utkání nachystal. Toto měly být signály blížící se pohromy.

Vedení ostravského FBC si do své arény pořídilo hřiště menších rozměrů, než bývá obvyklé, a domácím hráčům to náramně vyhovuje. Začátek zápasu nebyl špatný, když Kladenské poslal do vedení Tomáš Nushart, kterého úvod sezony zastihl v životní formě. Proti pasivní hře Ostravy však výkon Kanonýrů postupně upadal na průměrnou úroveň. Žalostná koncovka byla živnou půdou pro ostravské protiútoky a téměř každý delší tlak, který si kladenští hráči vytvořili, končil rychlým gólem v jejich síti. Smolař dne Petr Lacko vsítil dva nešťastné vlastní góly, když se střely odrazily od jeho vypůjčené hole přímo do sítě. Zápas blbec, chtělo by se říci. Ale tím pohroma zdaleka nekončila.

Při zpáteční cestě se na přístrojové desce autobusu rozsvítily všechny myslitelné kontrolky červeně a oranžově a autobus se rázem stal nepojízdným. Zkušený matador Dušan Přívara si vzpomněl na mistrovské výjezdy s Tatranem Střešovice a svým zlomeným spoluhráčům se pokoušel zvedat morálku táborovým ohněm na přilehlém poli a interpretací písní někdejšího populárního českého boybandu Lunetic. V 6 hodin ráno hoši dorazili náhradním autobusem na Kladno a hurá do práce.

K tomuto pekelnému výjezdu opravdu není třeba nic dodávat. Snad jen to, že pokud se dá smůla skutečně vybrat, tak nás po reprezentační přestávce čeká velice příjemný zážitek v domácím zápase proti Otrokovicím.

Radek Šikola

www.kanafoto.cz

Foto: kana-foto.cz


Počasí Kladno

Předpověď počasí