Kladno potopilo Odolenu Vodu

Famózní jízda kladenských volejbalistů extraligou neskončila ani na palubovce Odoleny Vody. Domů přivezli výhru 3:0 (25:22, 25:15, 25:17) a příští týden si to s Karlovarskem rozdají o první místo v tabulce, kterou poprvé ve své novodobé historii vedou!

Zase tak jednoduchý zápas to ale pro Kladenské nebyl. V nezvykle bouřlivém prostředí, k němuž přispěla i početná parta kladenských fans, měli svěřenci trenéra Fortuníka v prvním setu se svým soupeřem plné ruce práce. 

„Domácí tým jsme nestudovali do detailu, protože jsme na přípravu po výhře nad Libercem měli jen jeden den. Kladli jsme hráčům důraz na uhlídání jejich brazilských posil a krajního smečaře Mauera. To se dařilo už od začátku zápasu, což bylo pro celkový výsledek důležité,“ komentoval cestu ke třem bodům trenér Milan Fortuník.

Stejně jako při třech předešlých jasných výhrách, i tentokrát Kladnu šlapal tým jako celek téměř bez chyb. Kladenští eliminovali domácí útok a dobře hráli po přihrávce. Nad výtečně hrajícím týmem přeci jen o kousek vynikal „ledoborec“ z Finska Maty Hietanen. „Musím uznat, že se dostává do výborné formy. Tmelí tým a usměrňuje spoluhráče. A nesmím zapomenout ani na podporu v hledišti. Moc děkuji našim fanouškům, kterých do Odolky přijelo překvapivě velké množství, za skvělé povzbuzování,“ poznamenal kladenský kouč. 

Souboj o čelo tabulky svede Kladno s Karlovarskem  příští sobotu ve sportovní hale (18.00 h.). Jestliže s Českými Budějovicemi i s Libercem zbývala v hledišti volná místa, tentokrát borci v modrobílých dresech čekají vyprodáno a bouřlivé povzbuzování k nepřetržité sérii výher. 

Sestava Kladna: Křesťan, Hietanen, Trojan, van Haarlem, Zajíček, Hýský, Sparidans – Dillien, Syrůček, Lenc.

Jan Murárik

 tabodolka


Počasí Kladno

Předpověď počasí