Tesař: Kvůli Babišově pokladně Amálku zavřít nehodlám

Je zvyklý čelit útočným ztečím fotbalových soupeřů. Naposled rozesmutněl vychytanou nulou Velvarské. V civilním životě začne brzy čelit novince ministra Andreje Babiše v podobě registrační pokladny. Brankář SK a provozovatel restaurace Amálka v jedné osobě Jaroslav Tesař se podle svých slov ani jednoho předem nebojí.

Ve Velvarech jste vychytal svoji třetí nulu sezony. Byl to jednoduchý zápas?
Věřil jsem, že vyhrajeme. Zvláště po druhém gólu jsme nepřipustili obrat. 

Velvarští v zápase na vás vytvořili tlak. Hrozilo z něj gólové nebezpečí?
Já nic takového, jako tlak, necítil (usmívá se). Něco se přede mnou objevilo jen z naší ojedinělé ztráty míče nebo z jejich standardky. Nic nebezpečného. 

Tradičně jste byl celý zápas hodně slyšet. Poslouchají vás všichni, nebo máte pocit, že na své spoluhráče křičíte pokyny zbytečně?
S tím, jak na mě reagují, jsem spokojený. Tedy někdy až na pana Veselého, ale to si vždycky vysvětlíme (směje se). 

Kladno vedlo o čtyři branky, když jste chytil tváří v tvář soupeři dvě gólovky. Byly to těžké zákroky?
Kdepak, za stavu čtyři nula si myslím, že tohle chytí každý. Kluci mi přitom pomohli dostat míč od branky. Body z Velvar musíme v příštím kole potvrdit doma. Zbývají do konce podzimu dva zápasy a ty chceme vyhrát.

Mimo fotbalový svět v Kladně provozujete populární Amálku. V prosinci musí hospodští najet na registrační pokladny. Mnozí hospodští v Kladně ohlásili, že asi své provozovny zavřou. Co vy?
To uvidím až v tom prosinci. Strach z toho ale nemám. Amálku zavřít nehodlám. Já chci hospodu dál dělat. 

Zdražíte kvůli nákladům na provoz pokladny?
Zatím ne, do konce roku to nechám, jak to mám teď a pak se uvidí. Kdybych se bál toho, co pan Andrej vymyslí, tak ani hospodu neotevřu…

Amálku jste otevřel nedávno. Za krátkou dobu se Kladnem začala šířit pověst o dobré kuchyni. Stavíte ji hlavně na dobrém jídle?
Bez kvalitní kuchyně by to určitě nešlo. To je jasný. Ale hosté si chválí i večery v Amálce. Scházejí se u nás různé skupiny, pořádáme firemní večírky, oslavy, pořád se něco děje. Stále něco v Amálce vymýšlíme. 

Jan Murárik

tesartesar

Tesař vychytal nulu ve Velvarech s ledovým klidem


Počasí Kladno

Předpověď počasí