Ani favorizovaný Pletený Újezd nezastavil rozjetý Sokol Lodenice a inkasoval gól!

V neděli 6. listopadu zavítal na lehce nakloněné hřiště do Pleteňáku lodenický Sokol. Na rozdíl od prvního utkání v letošní sezoně se Sokol Lodenice sešel dokonce i se dvěma náhradníky na střídání.

Jediným překvapením byla předem neohlášená neúčast gólmana Svéchoty. Když to hráči Lodenice zjistili, stejně jako ve fotbalových přípravkách se strhl lítý boj o to, kdo půjde do brány a stane se novým Buffonem nebo Petrem Čechem. Nakonec vyhrál a do brány se postavil nejproduktivnější lodenický střelec Möstl. Bohužel s sebou nikdo neměl potřebné gólmanské vybavení, tak se budoucí nástupce nejznámějšího tankisty v bráně česko-čínské fotbalové reprezentace musel spokojit se starou šusťákovou bundou a hráčskými trenkami bez hřejivého funkčního prádla. Rukavic vyzkoušel novopečený brankář na rozcvičce hned několik - pletené prsťáky, vatované palčáky tatínka Lády Náprstka nebo třeba zajímavé přiléhavé gumové rukavice Ing. Slánského, které ovšem nevyhovovaly, protože na nich bylo značné zbytkové množství jakéhosi lubrikantu. Nakonec tedy místo nepřítomných gólmanských superrukavic sportovní značky Reusch padla volba na slušivé koženkové pracovní rukavice značky Červa, které měl naštěstí ve svém automobilu obránce Karel Pokorný pro případ defektu pneumatiky a následné výměny kola.

Zápas zahájili, podle očekávání, lépe hráči domácího Meteoru. Ve čtvrté minutě vystřelil ze střední vzdálenosti veterán Sojka. Střelu se snažil zblokovat lodenický Walter, kluzký míč netrefil tak, jak si představoval, a poslal ho do opačného rohu branky než stál bezmocný Möstl, který neměl nejmenší šanci. V 6. minutě se prosadil po pasu za obranu domácí Mykola. 

Stejně jako Sparta Praha má Tomáše Rosického, tak i Lodenice mají Charlese Mbumastona, který nastoupil po třech týdnech, kdy léčil svalové zranění. Ve 12. minutě si tento nigerijský ďábel natáhl tentokráte sval na levé noze. Ale doufejme, že se mu během zimní pauzy podaří zregenerovat a doléčit všechna zranění, protože jeho africký styl hry je skutečným oživením soutěže.

Třetí branku vstřelili domácí v patnácté minutě po volném přímém kopu z nějakých pětadvaceti metrů, když hostující obrana zaspala a krásnou hlavičkou se prosadil domácí Novák. V minutě dvacáté osmé přidal další gól domácích Mykola, když jeho střelu opět nešťastně tečovala hostující obrana.

Po změně stran se hra trochu vyrovnala a do šancí se dostávali i hosté. Ovšem další gól přidali domácí, když se opět prosadil Sojka. Další brance domácích předcházela sporná situace, kdy se míč údajně nacházel již zhruba 40 cm za čarou, ale domácí hráč přesto hrál, nahrál před prázdnou bránu a byl z toho šestý gól v síti Sokola Lodenice. Po tomto gólu se strhla lehká mela, padlo pár ublížených slov a totálně se sesypal mladý rozhodčí Falta, který místo naříkajícímu Kosteckému udělil žlutou kartu Ing. Sládkovi, který v tu dobu naprosto prokazatelně nebyl na hřišti a ohříval si na lavičce promrzlé ruce nad láhví s iontovým grogem.

Nastalá anarchie na hřišti a chyby rozhodčího vyhovovaly hostům, kteří mohli uplatnit svoji bojovnost. V sedmdesáté prvé minutě si nakonec domácí vypili kalich hořkosti až do dna, když se prosadil agilní ofenzivní střední záložník a tvůrce lodenické hry Lukáš Kostecký, který dostal ideální přihrávku do běhu a na hranici šestnáctky vypálil nechytatelnou bombu po zemi k tyči. Jarda Šíma v brance Meteoru neměl nejmenší šanci a Sokol Lodenice vsítil další neuvěřitelně důležitou branku v této úspěšné sezoně!

Výsledek: 6:1

Góly Meteor Pletený Újezd: Sojka 2x, Mykola 2x, Novák, Pokorný David

Góly Sokol Lodenice: Kostecký Lukáš (omylem v zápise opět uveden Ing. Sládek)

Sestavy

FC Sokol Lodenice: Möstl David – Hejna Jiří (K) (46. Kameník Jaroslav), Kostecký Lukáš, Walter Jaromír, ing. Sládek Milan, Tóth Jan, Charles Mbumaston ( 12. Axamit Michal ), Pokorný Karel, Strejc Tomáš, Sorokáč Pavel, Chaloupka Lukáš 

Meteor Pletený Újezd: Šíma Jaroslav - Zeisl Roman (K), Čermák Pavel, Houška Michal, Pátek Jan, Sojka Filip, Pokorný David, Šťastný Radek, Novák Jan, Tomashuk Mykola, Musil Miroslav

- lm -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí