Tereza odešla od Hakima a čeká ji Holandsko

Nejlepší kladenská vyznavačka thajského boxu Tereza Dvořáková (19) zvaná „Vepřoun“ prožívá v současnosti několik zásadních změn. Změnila závodní stáj a začal studovat vysokou školu. 

Od konce prázdnin jste absolvovala dva soutěžní podniky a odstartovala studia v oboru Tělesná výchova a sport na Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně. Jak jste v tom všem byla úspěšná?
V prestižním turnaji asociace WAKO jsem do šedesáti kilogramů skončila po těsné bitvě v semifinále a na mistrovství Evropy jsem prohrála opět po dobrém boji hned v úvodním zápase. Pro mě to bylo sbírání cenných zkušeností mezi ženami, kam vzhledem ke svému věku zase tak dlouho nepatřím (směje se). Co se studia týče, to dělám dálkově a moc mě to baví. Zatím se žádný velký zádrhel neobjevil. 

Dá se ze zápolení v ringu v Čechách žít?
Je to o sponzoringu a další podobné podpoře. Z peněz za zápasy se žít nedá, nebo aspoň já o nikom, kdo by se jen tímhle uživil, nevím. A proto studuji vysokou školu, abych po skončení sportovní kariéry našla snáze uplatnění v běžném životě. 

Na prstu levé ruky máte nový prstýnek. Znamená další z vašich životních změn?
Kdepak. To jsem si jen udělala radost. Žádný chlap za tím není, ani se nechystá svatba (usmívá se).

Prý jste ale změnila sportovní stáj…
Ano, v Kladně u Hakima už netrénuji, připravuji se v Praze u Zdeňka Švamberka. U něj se sešla ženská špička českého thai boxu a já se učím nové věci. Mám i kondičního trenéra navíc. Určitě mě to posune dál. 

Co vás mezi šestnácti provazy nyní čeká?
V ringu nastoupím už teď v sobotu k profesionálnímu zápasu v Holandsku. Domluvil mi ho Hakim a je to velká výzva. Půjdu pět krát dvě minuty, což je velmi náročné. Jsem zvyklá spíše na boje v čase třikrát tři minuty. Ale myslím, že jsem dobře připravená. 

Jan Murárik

terzvsobotu

V sobotu Terezu čeká zápas v Holandsku


Počasí Kladno

Předpověď počasí