„Bachař“ Růžička má blízko do reprezentace

Fotbalový záložník SK Jiří Růžička nastoupil do nového zaměstnání, má šanci reprezentovat Česko a chce se vrátit do základní sestavy Kladna.

Už je to dávno, co jste víc nastupoval v základu, než střídal. Co je s vámi?
Na podzim jsem toho kvůli práci moc nenatrénoval, chodil jsem většinou jen na předzápasovou přípravu, takže se není čemu divit, že jsem se do zápasů dostal až ke konci. Za deset či patnáct minut se nedá pořádně rozehrát. Zimní přípravu bych už měl zvládnout celou a na jaře se chci dostat zpátky do základní sestavy.

Jaký máte dojem ze hry týmu v divizi?
Podzim nám vychází parádně. Tolik bodů jsme asi ještě neměli. K úplné spokojenosti nám chybí jen dnešní výhra v Chomutově. Proti Chomutovu si věříme. Minulý zápas jsem jim dal gól, tak bych nějakou trefu rád na jejich krásném stadionu přidal.

Nastoupil jste k vězeňské službě. Jaké to je dělat „bachaře“?
Jezdím jako eskorta k soudům. Dá se to zvládnout, ale psychicky to je docela náročný, než si zvyknu. Začátky jsou asi v každé práci těžké. 

Ředitel věznice v Ruzyni sestavuje národní tým z fotbalistů ve vězeňské službě. Těšíte se, že si v nové práci zahrajete za nároďák?
Kdybych k vězeňské službě nastoupil loni, mohl jsem se třeba pokusit probojovat do sestavy, která vybojovala stříbro na turnaji ve Francii (směje se). 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí