Nevídaný výprask Slavoje

V mrazivém, ale slunečném nedělním dopoledni nastoupil k poslednímu zápasu podzimu momentálně šestý Slavoj Kladno k derby s hostujícím Novoměstským Kladno, v tabulce druhým. Na zmrzlém, ale celkem dobrém terénu domácí po zlepšených výkonech v posledních dvou zápasech věřili, že by mohli proti momentálně suverénnímu Novu uspět. To se ukázalo jako přehnaný optimismus, neboť hrát otevřenou partii se současným Novem je pokus o sportovní sebevraždu...

Začátek utkání nenasvědčoval tomu, co se bude dít. Domácí měli míč častěji na kopačkách a hosté působili téměř bezradně. To však bylo pouze zdání, Novo se jen rozkoukávalo na velkém hřišti. A když zjistilo, že je to přesně to, co potřebuje, rozehrálo svoji hru a v 15. minutě poprvé udeřilio Kovaříkem. A pak již to šlo samo. Slavoj se sice stále snažil kontrolovat hru, ale jakmile přišel o míč, následovaly jedna dvě přihrávky a kolmý pas na rozběhlého útočníka. Domácí figurovali v roli statistů a skóre narůstalo: 26. minuta Červinka 0:2, 29. minuta Sikora 0:3 a účet poločasu v 34. minutě uzavřel opět Červinka na 0:4. Ve 40. minutě vyfasoval žlutou kartu za faul Novoměstský Horský, v 60. minutě padla žlutá i na druhé straně, Matoušek ze Slavoje ji dostal za řečnění.
Ve druhém poločase rozjeté Novo neponechalo nic náhodě a svou efektní strojovou hrou procházelo přes rezignující slavojácké statisty jak chtělo a pravidelně navyšovalo skóre: 52. minuta Hovorka 0:5, v 68. a 72. minutě 2 x Kovařík 0:7, 78. minuta 0:8 Jakoubek, 83. minuta 0:9 Horský.Účet na 0:10 zarovnal Sikora, načež rozhodčí Tomáš Pejša utkání ukončil, aby absolutně rozložený Slavoj vysvobodil.
Pejša utkání odřídil dobře a s přehledem. Krátké extenpore měl pouze s domácím pomezním laikem, který se důrazně dožadoval odvolání vedoucí branky Nova pro údajný ofsajd.
Novo potvrdilo, že je současným jasně nejlepším týmem 3 tř.sk A a pokud na jaře nepoleví, nemůže ho postup minout. Slavoj potvrdil známou věc, že je mužstvem, které - pokud se mu daří - může vzdorovat každému. Jakmile se dařit přestane, je z něho mužstvo, které by mělo problémy i ve 4. třídě. Vedení obou mužstev má v zimě o čem přemýšlet. Příjemnější starosti má samozřejmě Novo!

- fc -

vyprask

vyprask2

vyprask3

vyprask4

vyprask5

vyprask6

vyprask7

vyprask8

vyprask9

vyprask10

vyprask11

vyprask12

vyprask14


Počasí Kladno

Předpověď počasí