Trenér Pihávek: V SK máme výbornou partu

Jeho tým útočí na čelo divizní skupiny, téměř 400 minut neobdržel branku a doma je hrozbou pro každého soupeře. Naposledy na kladenském trávníku SK porazil Neratovice. Trenér Ivan Pihávek opět smeknul před fotbalovým umem svých svěřenců.

Vyhráli jste po brance před koncem utkání. Nadřeli jste se na výhru, nebo bylo jen otázkou času, kdy po tlaku vítězství vybojujete?
Neratovice, které k nám přijely s dlouhou šňůrou zápasů bez prohry, na nás vyrukovaly s náročnou hrou. Nenechaly nás kombinovat, čímž otupily na dlouhou dobu naši největší přednost. I vinou toho jsme měli pomalejší rozjezd, ale ke konci prvního poločasu a v tom druhém to už bylo jen o dobývání jejich branky. Ano, pro mě bylo otázkou času, kdy ten vítězný gól dáme. Jsem na druhou stranu rád, že diváci viděli do konce takzvaný zápas na krev. 

Koho byste z SK vyzdvihl?
Musím smeknout před celou kabinou. Hlavně obrana šlapala a až na jedno zaváhání si brankář Tesař nesáhl pořádně na míč. Hráči mě mile překvapili, s jakou suverenitou či drzostí si dovolili vzadu kombinovat i přenášet míč dopředu. 

Byl to poslední zápas podzimu před domácím publikem. Co vám podzim doma napověděl o vašem týmu?
Podzim nejen na domácím hřišti ukázal, že v SK máme výbornou partu. 

Tu čeká před zimní přestávkou ještě čtvrteční duel v Chomutově. Tam se Kladnu hraje dobře…
Vzhledem k tomu, že nedostáváme góly, tak očekávám, že prodloužíme sérii bez prohry. Chomutovské máme přečtené, takže by se nám to mohlo podařit.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí