Kanonáda Radka Šikoly. Valaši oholili Kanonýrům kníry

Zažil s Kladnem slávu kolem prvních postupů do nejvyšší soutěže. Patřil do sestavy a z kladenského klubu nezmizel ani po skončení vrcholové kariéry. Radek Šikola (28) kromě hraní za rezervní týmy sleduje každý zápas Kanonýrů a z těch domácích píše pro vás své postřehy.

Nedělní zápas v kladenské hale BIOS proti otrokovickým Panthers se nesl ve znamení podpory hnutí Movember. Hráči nastoupili ve speciálních dresech s kníratým kanonýrem na hrudi, vybíraly se finanční prostředky, dražily se dresy. Velmi sympatická akce, při níž vedení, hráči i fanoušci ukázali, že k problematice rakoviny prostaty a varlat nejsou lhostejní. Klobouk dolů a všechna čest zúčastněným.

Není divu, že v takto významný den se hráči chtěli předvést a celou akci podpořit i pěkným utkáním s tříbodovou odměnou na konci. Dorazila téměř plná hala, což se z nějakého důvodu nepodařilo zanést do zápisu o utkání, kde byly uvedeny pouhé tři stovky diváků. Ale kdo ví, třeba už mi jen tolik neslouží zrak.

Panterům z Otrokovic chyběly tři klíčové opory, což se výrazně projevovalo na jejich výkonu. Hosté spoléhali prakticky pouze na brejky a jejich výkon byl celkově poměrně slabý. Kanonýři se zpočátku jejich výkonu přizpůsobili, což z první třetiny udělalo téměř podvod na diváka. Bylo to vcelku nudných dvacet minut, kde domácí nevyužili dvě přesilovky, v té první dokonce inkasovali. Do druhé části Kladenští vstoupili vlažně a umožnili hostům mnoho šancí, poté ale převzali otěže zápasu, drželi míček na svých holích a dá se říci, že herně dominovali. Bohužel to stačilo pouze na stav 2:2 po dvou třetinách. V závěrečném dějství se pokračovalo v podobném duchu, domácí měli navrch a rychle se dostali do dvoubrankového vedení, nejprve 4:2, poté 5:3. Mohli dál pokračovat v trpělivé hře, držení míčku na polovině soupeře, postupně navýšit náskok a v poklidu dovést utkání do vítězného konce. Místo toho přišel kolaps a za 140 vteřin byl stav utkání 5:6. Závěrečná hra bez brankáře Kanonýrům přinesla další dvě branky v jejich síti. Po závěrečné siréně tak svítilo na světelné tabuli nelichotivé skóre 5:8.

Zápas nemohu hodnotit jinak než jako velké zklamání a ztrátu. Přestože se po zápase trenér Otrokovic Karel Ševčík vyjádřil, že jeho svěřenci zahráli skvěle, já to vidím tak, že hosté před Kladno položili tři body, Kladenští je zvedli a podali jim je zpět. Kanonýři dokážou soupeře ze spodní poloviny tabulky, kam Otrokovice bezpochyby patří, pravidelně přehrávat ve chvíli, kdy hrají na dvě formace. Škoda, že této možnosti nevyužili v klíčových fázích zápasu a pokusili se o to až ke konci, kdy se již vše bortilo.

Zatím vůbec není důvod k panice, sezona je ještě dlouhá a liga vyrovnaná. Věřím, že Kanonýři mají silný tým, který se dokáže z těžké prohry oklepat a jít dál.

Radek Šikola


Počasí Kladno

Předpověď počasí