V Ústí si zahrají studenti

Suverénní Kladno dnes (18.00 h., přenos na tvcom.cz) nastoupí na hřišti posledního Ústí nad Labem, aby pod vysokou sítí prodloužilo svou extraligovou neporazitelnost. Poprvé v sezoně dostanou šanci studenti a věční náhradníci Ondřej Lenc (vlevo) a Martin Syrůček. 

Jak se těšíte na základní sestavu?
Lenc: Cítím velkou odpovědnost. Bude to náročné, nejsme rozehraní.
Syrůček: Otázka je, jestli opravdu v základu nastoupíme. Trenéři nám říkají, že by nás tam rádi dali, ale já si myslím, že je riziko dát najednou tři mladé hráče do základní sestavy, tím myslím i nahrávače Dilliena, i když ten, na rozdíl od nás, do zápasů naskakuje. Podle mne v Ústí půjdeme na hřiště postupně podle toho, jak se bude zápas vyvíjet. Odtrénováno ale máme hodně. U nás to bude hlavně o hlavě, nesmíme se z toho s prominutím p…..t. 

Máte z té lavičky i hodně nakoukáno…
Syrůček: To tedy máme (směje se). Těším se, že si zahraju v tak suprovém týmu, jaký máme.
Lenc: Z lavičky chodím do zápasů raději, než když mám začínat v základu. To jsem nastoupil loni v Ústí a docela mi to šlo, ale vzápětí s Brnem se mi zápas nepovedl. Raději jsem v pozici, z které můžu překvapit, kdy na mě není takový tlak.

Nerozklepete se?
Syrůček: Ne, my to můžeme jenom vylepšit (směje se). Před zápasem se toho v hlavě honí hodně, ale jakmile nastoupíme, už myslíme jen na hru.
Lenc: Z tréninků jsme natolik sehraní, že bychom trémou trpět neměli.

Není to tak trochu deprimující, že jdete na plac zrovna proti Ústí, které je poslední a nemělo by Kladnu klást žádný vážný odpor?
Lenc: Vůbec ne. Nám se Syrdou začíná dvojzápasová sezona, která v dalším kole s Benátkami zřejmě zase na dlouho skončí, takže si to chceme užít (směje se).
Syrůček: Dřív jsme do hry ani nemohli. Podívejte se na ty soupeře, co jsme poráželi… Od trenéra by byla velká troufalost nás proti nim zkoušet. Díky klukům máme nahráno a je čas to v sestavě protočit, aby si kluci odpočinuli. My si na to teď sáhneme, a když se někdo zraní, bude pro nás snazší opět naskočit.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí