Vyrovnaný zápas skončil prohrou Rytířů

Velice vyrovnaný souboj s týmem HC Slavia Praha skončil pro Rytíře prohrou 0:1 (0:1, 0:0. 0:0), ačkoli šance na srovnání nechyběly. Chtělo to jen o trochu více štěstí. 

Už začátek zápasu mohl fanouškům napovědět, že utkání se Slavií by nemusel být nudný hokej. Šance se objevily na obou stranách, kladenští hráči byli ale přeci jen o něco aktivnějším celkem. Hostující Frodl však všechny střely ustál a svůj tým zvládl podržet. Změnu přineslo až vyloučení kladenského Tůmy, kdy Pražané využili přesilové hry, a obránce Jan Pohl otevřel v šestnácté minutě skóre na 0:1.

Ve druhé třetině dostali domácí stejnou příležitost jako předtím hosté. Vyloučen byl Bača a Rytíři si zahráli přesilovou hru. Toho ale Kladno nevyužilo a souboj musel pokračovat v plném počtu. Ve dvacáté šesté minutě se před Hanuljakovou brankou objevil náhle volný kotouč, který naštěstí překvapil i hostující hráče a kladenský brankář tak neměl příliš práce. Posléze se objevila řada příležitostí pro domácí tým, každá však skončila ve Frodlově lapačce. Nebezpečná situace pak nastala po řadě vyloučení, kdy si Slavia zahrála přesilovou hru čtyři na tři, tu však domácí hráči překonali a Hanuljak si připsal další úspěšný zákrok. 

Poslední dvacetiminutovka začala stejně jako ta druhá - přesilovou hrou pro Kladno. Ani podruhé se ale domácím nezadařilo, i když tentokrát měli hosté plné ruce práce, především po střele Petera Jánského. Frodl však i nadále udržel čisté skóre. Domácí si pak znovu ztížili hru, když se dostali ve čtyřicáté deváté minutě do dvojitého oslabení, to ale přečkali a naději na vyrovnání udrželi při životě. Role se pak následně obrátily, ale Rytíři nedokázali obelstít pražskou obranu. Minutu před koncem utkání se Kladno ještě pokusilo bojovat v šesti, ani to však k zisku bodů nepomohlo.

Příští utkání odehrají Rytíři 5. 12. v 17.30 hod s týmem HC Dukla Jihlava na zimním stadionu soupeře.

Počet diváků: 2369

Branky a nahrávky: 16. Pohl (Schleiss, Šagát)

Rytíři Kladno: Hanuljak (Stahl) – J. Drtina (A), Repe, Kehar, D. Růžička, Ulrych, Ptáček (A), Zelingr – J. Kloz, Burger (C), Tůma – Strnad, R. Přikryl, Jánský – Tenkrát, Machač, Ton – Redlich, Zikmund, Cetkovský.

HC Slavia Praha: Frodl (Polívka) – Bača, J. Novák (A), Pohl, Knot (C), Kolařík (A), Holý, A. Růžička, Andrlík – Jankovský, Dušek, M. Kadlec – Schleiss, Šagát, Kverka – Tejral, Kubica, Krliš – Matějka, Kružík.

Barbora Lišková

  

slaviastahl

Stahl pomáhá Tonovi s noži


Počasí Kladno

Předpověď počasí