Martin Vejvoda: Je dobře, že Kladno dává šanci mladým

Druhou sezonu má z pozice manažera na starost hokejovou mládež v Mladé Boleslavi. V minulých dnech se ovšem objevil v místech, kde se učil hokejovou abecedu. Martina Vejvodu jsme potkali na kladenském zimním stadionu.

Jak se daří hokejové mládeži v Mladé Boleslavi?
Podařilo se dotáhnout hokejovou akademii. Teď pod její značkou hrajeme první sezonu. Povedlo se nám přivést nové hráče do všech mládežnických kategorií. Na téhle úrovni už to neutáhne žádný klub z vlastních zdrojů, takže se po hráčích díváme jinde. Je nutné nyní více zapracovat na náboru, bez kterého základnu nevybudujete.

Jsou akademie skutečně důležité?
Podle mne jde o dobrý projekt. Každopádně donutily kluby zkvalitnit zázemí, což je velmi důležité. Mnohde neodpovídala zázemí moderní době. Zvýšil se tlak na hráče žáky a studenty, aby nezanedbávali školu. Viděl jsem na fotografiích, že i Kladno modernizuje své zázemí, což je jedině dobře.

Kladno za vašeho působení u Rytířů prohlásilo, že o akademii má zájem. Proč na ni klub tehdy nedosáhl?
Přiznávám, že nevím, proč na ni Kladno už nedosáhlo. Každopádně například kabiny mládeže požadavkům akademie úplně neodpovídaly.

Na zimním stadionu jste navštívil zápas kladenských juniorů. Co jste z jejich hry vyčetl?
Měli dobrý začátek sezony a nehrají špatný hokej. Mají zřejmě problémy vstřelit více gólů a tím některé zápasy rozhodnout ve svůj prospěch. Některé hráče znám ještě z mladšího dorostu. Je dobré, že dostávají kluci šanci v áčku. Je otázka, jestli to ustojí a budou na sobě dál pracovat. V téhle sezoně jde v juniorech do play off jen prvních osm týmů a Kladno se i s Mladou Boleslaví zřejmě o to osmé místo popere.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí