Rytíř Jánský: Chceme-li postoupit, musíme hrát všichni stejně

Utkání domácích Rytířů proti Kadani bylo dlouho vyrovnané, ale nakonec se přeci jen zlomilo ve vítězství Kladna. Jak ale sami hráči po zápase přiznali, střetnutí nenabídlo příliš pohledný hokej a důvodů ke spokojenosti tak nebylo mnoho. Na výhře se gólem podílel i Peter Jánský. Pohled na utkání i program na Vánoce odkryl jedenatřicetiletý forvard bezprostředně po skončení zápasu.

Zápas proti Kadani se dlouho jevil vyrovnaně, nakonec je z toho výhra 3:0. Jste spokojený?
První třetina byla opravdu špatná, rád bych se k ní vůbec nevracel. Řekli jsme si pak něco v kabině a dali do hry i trochu bojovnosti, díky které nám tam spadly i důležité góly a už to bylo lepší.

Překvapil vás něčím soupeř, který je v tabulce až předposlední?
Oni nás ničím nepřekvapili, jen my jsme hráli špatně. Byla otázka času, kdy začneme hrát, jak máme. A taky se to ukázalo.

Za několik dní jsou tady Vánoce. Jak vypadá váš plán na svátky?
Na Štědrý den máme volno, ale jinak stále trénujeme. Pro mě to znamená, že musím každý den dojíždět. Ani bych si to volno moc nepřál – den nebo dva jsou dobré, ale víc ne. Musíme toho ještě hodně napravit a potrénovat, protože je to stále málo. S týmem, jaký letos máme, to nestačí.

Jak byste shrnul podzimní část Rytířů, převládá zatím spokojenost?
Myslím si, že ten hokej určitě není moc hezký, ale jsme nahoře. V tabulce jsme třetí a díky bohu za to.

Čím to, že vaše týmová hra už není tak pohledná, jako v úvodních zápasech?
On je velký rozdíl mezi tréninky a zápasy. Na tréninku si myslím, že to děláme dobře. Pak ale přijde zápas a my od toho upustíme, a to je ta velká chyba.

V útoku s Přikrylem a Strnadem se vám daří. Souhlasíte, že momentálně hrajete z týmu nejlépe?
Nevím, co bych k tomu řekl (směje se). Rád bych mluvil celkově o celém týmu. Nezáleží na tom, jestli my zrovna hrajeme dobře, nebo špatně. Každá pětka by měla hrát tak, jak trénujeme. Není možné někoho vyzdvihovat, protože jestli chceme postoupit, musíme hrát všichni stejně. Není to o tom, která lajna dostane nejméně gólů. Ve hře musí být systém, který bude celý tým dodržovat.

Matouš Soukup


Počasí Kladno

Předpověď počasí