Kladenští florbalisté hostí Bohemku

Florbaloví Kanonýři mají náročný program. Ve třech dnech absolvují druhé utkání a po páteční prohře na půdě Tatranu Střešovice dnes přivítají tým Bohemians Praha. Kladno se letos s Klokany jednou poměřilo, když v pátém kole v bláznivém utkání svému soupeři podlehlo poměrem 9:12. V případě výhry v normální hrací době by se domácí na svého soupeře, který má zatím na kontě čtrnáct bodů, bodově dotáhli.


Hráči Bohemians se do nejvyšší soutěže vrátili v roce 2010 poté, co ve finále 1. ligy podlehli právě Kladnu a v baráži těsně přemohli Havířov. Oba dnešní soupeři tehdy postupovali společně. Zatímco Kladno mezitím zažilo dva sestupy a dva postupy, Klokani postupně stabilizovali svůj kádr a stali se pravidelným účastníkem play off. V loňské sezóně Bohemka vypadla ve čtvrtfinále s Brnem 2:4 na zápasy. Michal Jedlička, dlouholetý lodivod zelenobílých, do kádru postupně zapracoval řadu talentovaných mladíků. Hráči jako Kisugite, Šárka, bratři Šimkové nebo kapitán Bagin již delší dobu patří k inventáři Tipsport Superligy. V pátečním zápase Klokani doma podlehli silnému Brnu 5:6 po prodloužení.
Kladenští v pátek prohráli na půdě Tatranu Střešovice 6:9 a pokud chtějí dál živit své šance na play off, měli by se pokusit o body. Bohemians jsou pro ně ovšem velmi neoblíbeným soupeřem, vzájemná bilance v posledních letech vyznívá výrazně ve prospěch dnešního soupeře Kanonýrů. Nejlépe bodujícím hráčem Kladna je stále Tomáš Nushart. V letošní sezóně nasbíral již 23 bodů (16+7). Domácí se budou muset znovu obejít bez svých dvou marodů Holčáka s Riebauerem.

Radek Šikola


Počasí Kladno

Předpověď počasí