Kanonýr Pfaur: Prožívám vydařenou sezonu

Kanonýři Kladno, to nejsou jen florbalisté superligového A-týmu. Oddíl se v mládežnických kategoriích stará o stovky hráčů. Mnozí z nich sní o tom, že se jednou posadí do kabiny áčka po boku svých idolů. Dnes vám představujeme nadějného dorostence Vojtěcha Pfaura (16).

Kolik let jsi hráčem Kanonýrů?
Florbal hraji zhruba pět let a po celou dobu v kladenském klubu.

Čemu se věnuješ kromě florbalu? Co tě baví?
Kromě florbalu se prakticky nemohu věnovat ničemu jinému. Každý den mám trénink a o víkendu zápasy. Zbývá mi nějaký čas na školu, ale také ne tolik, kolik by asi bylo třeba. Takže na jiné aktivity než na florbal ani nepomyslím.

Jaké jsou tvé florbalové cíle?
Hlavním cílem je dostat se do A-týmu mužů a hrát superligu za Kanonýry. Pak bych si třeba chtěl zkusit zahrát i za jiné týmy, ať už tady v Česku, nebo v zahraničí. Každopádně bych vždy chtěl hrát tu nejvyšší možnou soutěž.

Kdo je tvým florbalovým vzorem?
Nemám florbalový vzor, tedy žádného konkrétního hráče. Moje vzory běhají na hřištích při mezinárodních zápasech, kde jsou nejlepší hráči světa. Z každého z nich bych chtěl něco mít. 

Jsi spokojený s tím, jak se ti herně daří?
Myslím, že sezona probíhá zatím celkem dobře. Hrajeme v silné divizi 1. ligy, kde jsme momentálně na sedmém místě, za námi jsou další čtyři týmy. Tým se zlepšuje a já doufám, že se do konce sezóny ještě posuneme dopředu. V mužstvu jsou ale velké výkonností mezery mezi jednotlivými hráči. Na tom budeme muset zapracovat. Co se týká mých výkonů, tak prožívám vydařenou sezónu. Jako hráč dorostu mohu nastupovat za áčko i béčko juniorů, takže hraji opravdu dost a florbal mě baví.

Radek Šikola


Počasí Kladno

Předpověď počasí