Trenér Fortuník: Přeložení kola využíváme k nabírání fyzičky

Měli hrát, jako všichni ostatní v extralize, už tento víkend, ale kvůli televiznímu přenosu je jejich domácí duel s ČZU Praha přeložen na pondělí 16. ledna. Kladenští volejbalisté si ale dovolenou nevzali. Neplánovanou pauzu využívají k nabrání fyzičky pod velmi pečlivým dohledem trenéra Milana Fortuníka.

Je pro vás výhodou nebo spíše čarou přes rozpočet, že vám přeložili kolo o týden později, kdy příští sobotu jedete do Českých Budějovic, a až poté v pondělí hrajete odložený duel s ČZU?
My jsme za tuhle změnu rádi. Můžeme se o týden déle věnovat kondici, kterou někteří z našich hráčů potřebují dohnat. Ke konci roku už sahali do fyzických rezerv. Nepříjemná je tahle delší pauza v tom smyslu, že jedeme hned na půdu Budějovic, které patří mezi aspiranty na titul a navíc hrají evropský pohár. To je pro důležitý aspekt, protože volejbalový svaz povolil na tento zápas výjimku v balonech.

Není na téhle úrovni míč jako míč?
Není. Evropský pohár se totiž hraje s jinou značkou než naše extraliga a vlastnosti evropského míče jsou hodně odlišné od těch našich. Jsou lehčí a jinak létají. Tím dopředu neomlouváme případnou porážku, s poraženeckou náladou na jih Čech rozhodně nepojedeme. Chceme tam vyhrát, jenom nám bude chybět na rozehrání právě ten domácí zápas s ČZU. V tom vidím trochu naši nevýhodu.

Jak vypadá program kondiční přípravy týmu?
Kromě standardní posilovny v BIOSce využíváme speciální program, který pro nás připravili v kladenském Fit Effectu. V hale imitujeme pohyb hráče při utkání nikoliv s klasickými míči, ale s medicinbaly, hráči provádějí balanční cvičení, posilují s váhou vlastního těla, skáčou přes švihadla.

V úterý večer (18.30, pozn. red.) sehrajete ve sportovní hale vložený přátelský zápas s Dobřichovicemi. Stačí vám na rozehrání?
Více soupeřů jsme narychlo nesehnali. Jsme za Dobřichovice rádi. Oživíme aspoň herní návyky v praxi. Zvu všechny naše příznivce, vstupné je zdarma.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí