Rytíř Růžička: Líp bruslíme a nabíráme fazonu play off

Patří k nejlepším bekům Rytířů. Trenéři mu opět důvěřují a David Růžička se za to odměňuje celému týmu. Z jeho nahrávek padlo do sítě soupeřů jedenáct branek, včetně dvou prostějovským Jestřábům. Dnes by měl proti nim potvrdit svoji současnou dobrou formu (18.00).

Jaký je Prostějov soupeř?
Je to soupeř, kterého bychom měli zvládnout, i když je to jiný tým, než s kterým jsme v téhle sezoně hráli, je dost pozměněný.

Co pro vás znamená, že jste nejúspěšnější z kladenských obránců?
Těší mě to, ale důležitější pro mě bude výborná forma na konci soutěže, abych tím pomohl týmu. Když já nahraju hodně kanadských bodů a my nepostoupíme, tak to nic pro mě neznamená.

Daří se vám. Co je jinak proti podzimu, kdy jste se spíše herně trápil?
Pořád hraju, jak nejlépe umím, makám naplno a zřejmě jsem za to odměňován i tím, že se ke mně přiklonilo štěstí. Hrajeme většinou na tři obrany a mně to takhle vyhovuje, jsem víc na ledě. Je to tak, opravdu se cítím v lepší formě než na počátku sezony. Jinak se nic zázračného u mě nestalo (usmívá se).

V novém roce jste vyhráli v Přerově a máte šňůru utkání bez porážky v základní hrací době. V čem jste se v současné době hlavně zlepšili?
S příchodem trenéra Miloslava Hořavy, který nám pomáhá s tréninky, máme svižnější přípravu a začali jsme líp bruslit. V Přerově to už byla dobrá příprava na play off. Náš výkon se mu hodně blížil.

V obraně jste získali možnou posilu v podobě Kanaďana Joshe Grattona. Jak se vám jeví?
Viděl jsem ho zatím na jednom tréninku a ten jsem strávil většinou na druhé straně hřiště, takže Joshe moc hodnotit nemůžu. Navíc byl prý po dlouhé době poprvé na ledě. Dnes by měl údajně nastoupit ve čtvrté lajně. Na první pohled z něj jde respekt. Zažil jsem před ním dva kanadské beky a on je úplně jiný, vypadá na skutečného trvďáka. Tak se nechme příjemně překvapit.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí