Vyhrocený zápas skončil výhrou Rytířů

V nervy drásajícím utkání s LHK Jestřábi Prostějov, musely o vítězi rozhodnout až samostatné nájezdy. V těch byli lepší Rytíři a díky vítězné brance Jiřího Burgera si odnáší z prvního letošního utkání dva body (1:0, 1:0, 0:2 – 0:0).

Jak na Nový rok, tak po celý rok. S touto myšlenkou vstoupili Rytíři do utkání s Prostějovem a hned v páté minutě ukázali, že chtějí vyhrávat. Machač poslal šikovně puk Petru Tenkrátovi a ten tvrdě umístil kotouč do brány soupeře. Jestřábi však vstřelený gól nerozhodil a pokračovali i nadále ve stejně aktivní hře. Kladnu se ale ve třinácté minutě naskytla další šance, když se na trestnou lavici posadil bývalý Rytíř Jan Rudovský a hned po něm i Žálčík, který při střele trefil hokejkou Drtinu do ucha. Domácí však přesilové hry nevyužili a skóre po první třetině zůstalo 1:0.

A zvesela začala i druhá dvacetiminutovka. Ve dvacáté druhé minutě překonal Kantora pěknou střelou Peter Jánský a zařídil tak Kladnu dvoubrankový náskok. Prostějov však nerezignoval a hrál s domácími stále tvrdou hru. Ve třicáté čtvrté minutě si zahráli první výhodu také hosté, když byla za nedovolené bránění vyloučen Přikryl. Kladenská obrana si ale Jestřáby pohlídala a zabránila jim v jakýchkoli akcích.

Třetí periodu začali lépe hosté. Ve čtyřicáté druhé minutě se trefil kladenský rodák Jan Rudovský a suverénní střelou předvedl, že ještě nezapomněl, jak se dávají na kladenském stadionu góly. Vstřelená branka vehnala Prostějovu krev do žil a Žálčík se hned dvakrát ocitl ve střelecké pozici, kterou zastavily až Hanuljakovy betony. Ale ani domácí nepolevili. Tenkrát trefil svou tvrdou střelou Kantora do masky a hostující brankář zůstal chvíli ležet a ledě. V další velké šanci se pak naskytl Ton, který sice hostujícího brankáře obelstil, ale puk v bráně stejně neskončil. Čtyři minuty před finální sirénou se dostali Rytíři do oslabení, ale Jestřábům se příliš nedařilo. Zkusili to proto v šesti a padesát devět sekund před koncem se Marku Švecovi skutečně podařilo poslat hru do prodloužení. Ani to ale rozhodující gól nepřineslo a o vítězi utkání musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V těch nakonec zvítězili, po vítězné brance Jiřího Burgera, Rytíři.

Příští zápas odehrají Rytíři 7. 1. v 17:00hod s ČEZ Motorem České Budějovice na zimním stadionu v Českých Budějovicích.

Počet diváků: 1702

Branky a nahrávky: 5. Tenkrát (Machač, P. Hořava), 22. Jánský (J. Kloz), rozh. náj. Burger – 42. Rudovský (Martin Novák, Švec), 60. Švec (Indra, A. Holík)

Rytíři Kladno: Hanuljak (Cikánek) – J. Drtina, P. Hořava (A), Zelingr, D. Růžička, Ulrych, Ptáček (A), Kehar – J. Kloz, Burger (C), Tůma – Strnad, R. Přikryl, Jánský – Tenkrát, Machač, Ton – Havlůj, Kubík, Gratton.

LHK Jestřábi Prostějov: Kantor (Neužil) – Vokurka, A. Holík (A), T. Kvapil, V. Zadražil, Protivný, Štindl, D. Kolář, Grebeňuk – Luňák, Matuš, Žálčík – Martin Novák, Rudovský, L. Krejčík – Švec, Šlahař (A), Venkrbec (C) – Augustin, Hozák, Indra.

Barbora Lišková

drtina

Nešťastný zásah na Drtinu byl nakonec potrestán


Počasí Kladno

Předpověď počasí