Trenér Kaberle: Gratton se nám líbí

Kladno vyhrálo v Českých Budějovicích a v řadách Rytířů potěšil svým výkonem i nováček Josh Gratton. Asistent trenéra František Kaberle po zápase potvrdil, že si Kanaďan kladenské kouče získal.

Jak se rodila první výhra v sezoně nad Motorem?
Byla těžce vybojovaná. Dokázali jsme při hře pět na pět sehrát vyrovnanou partii, a když jsme se štěstím, ale i díky skvělému Cikánkovi, přežili trojnásobné oslabení tři na pět, tak se vítězství spravedlivě přiklonilo na naši stranu. 

Tři body jste získali pouze velkou bojovností, nebo i dobrým hokejem?
Netvrdím, že tohle byl náš nejlepší výkon sezony, ani si nemyslím, že by se z obou stran hrál nějaký krásný hokej. Ale divákům se určitě líbil, protože do samého závěru to bylo veliké drama. Ukázali jsme, že už máme zažitý základní předpoklad pro play off, což je vysoká bojovnost a padání do střel. 

Zápas s Budějovicemi byl poslední, kdy se mohl útočník Josh Gratton ukázat jako platný člen Rytířů. Uspěl?
Hned po zápase nemůžu říct, že stoprocentně zůstává, ale shodli jsme se, že se nám jeho hra líbí. Hrál určitě líp než první zápas doma s Prostějovem. Chodil na oslabení a hrál dobře.  

Byl také poprvé vyloučen. Bylo to za jeho pověstnou tvrdost?
Nepral se, ani nehrál přes obvyklou míru tvrdosti. Jen dohrál souboj a rozhodčí to posoudil jako běžný faul. Josh se držel, a to se nám taky na něm líbilo. Potřebujeme ho na ledě a ne na trestné lavici, což rychle pochopil a nemá s tím problém. Dokonce odmítl jednu výzvu na rvačku.

Na jihu Čech nehráli Tenkrát, Zikmund a Repe. Co je s nimi?
Tenkrát se Zikmundem jsou nemocní a Repe se nevešel do sestavy, ve které hrajeme jen se šesti obránci. Na něj tentokrát nezbylo místo. Uvidíme, jak se v tomto chřipkovém období poskládá sestava pro středeční zápas v Benátkách. Nastydlý je i Pavel Patera, který za námi do Budějovic přijel autem, aby v autobuse náhodou někoho nenakazil. Na střídačce vedl tým, ale téměř přitom nemluvil (směje se). 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí