„Účko“ Křesťan: Máme famózní psychiku

V minulé sezoně nahrálo volejbalové Kladno nejvíce setů z celé extraligy. V té současné je zase na opačném konci téhle tabulky. Jejich vítězné zápasy včetně jediné porážky totiž dosud nešly do zkráceného pátého setu. Tým je sice první, ale jednotlivci na rychlá utkání doplácejí v individuálních hodnoceních extraligy. A tak zatímco v minulé sezoně Filip Křesťan (29) byl i díky velkému množství setů nejlepším univerzálem, v té současné žebříčku nekraluje, byť výkonnostně rozhodně nic ze své kvality neztratil. 

Sledujete individuální statistiky?
Upřímně se přiznám, že celkové individuální statistiky vůbec nesleduji. Dívám se jen na individuální statistiku hned po zápase, abych věděl, v kterých herních činnostech jsem měl rezervy. Tím, že se nám dosud dařilo hrát rychlé zápasy, tak jsme šetřili se svojí energií. 

Věřil byste v létě, že bude Kladno v základní části lídrem extraligy?
Nevěřil, ale bylo to mé tajné přání (usmívá se). Ovšem nejdůležitější to pro mě pořád není. Důležitější zápasy nás čekají až v březnu, v play off. Samozřejmě, výhodnou výchozí pozici v tabulce si jako tým hlídáme. 

Koho byste si vybral v tuto chvíli za soupeře pro první kolo play off?
Svým způsobem je to jedno, protože my musíme potvrdit roli favorita. V minulé sezoně s námi nikdo nepočítal a málem jsme vyřadili favorizované Karlovy Vary. Pro nás proto bude velmi důležité přejít přes kohokoli do semifinále. Tým na to určitě máme. Jenom si víc než v minulé sezoně musíme hlídat zdraví, abychom se pokud možno vyhnuli zranění, protože je nás v týmu na rozdíl od loňska málo. 

Vedete extraligu. Dá se udržet první místo až do závěru její základní části?
Víme, že jedeme hrát k těm nejsilnějším týmům. Ale nikde není psáno, že u nich nemůžeme uspět. Únava a zranění můžou momentální formou jejich týmů zamíchat. My máme po jedenácti výhrách v řadě famózní psychiku, makáme jeden za druhého a soupeře tím hrneme před sebou.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí