Smečař Hýský: Mě tabulka nezajímá, mě zajímá výhra!

Nedávno jej vyhlásili nejlepším hráčem utkání, čímž se potvrdilo, že kladenskému smečaři Tomáši Hýskému (33) roste forma. Na svém postu každopádně patří nejen mezi výrazné opory svého týmu, ale v současné době i celé extraligy. 

Jak moc extraliga bolí?
Hrozně (směje se). Osobně jsem na konci roku uvítal delší přestávku. Kdybychom jeli bez pauzy, asi by z našeho týmu moc zdravých hráčů nezbylo… Je nás jen deset a základní šestka jede zápas co zápas téměř bez střídání. Hrajeme i s lehčím zraněním nebo třeba s nachlazením. Takhle jsme se přes pauzu dali dohromady a do toho nám přesunuli první lednový zápas, takže jsme měli na regeneraci sil ještě více času, což je jenom dobře. 

Až na první zápas extraligy jste neztratili ani bod a už poměrně delší čas vedete tabulku. Když budete všichni zdraví a ve formě, je vůbec možné současné Kladno v extralize porazit?
To může přijít kdykoli a s kýmkoli. V první polovině soutěže nás prakticky nikdo neměl načtené. Nikdo z ostatních týmu asi nevěřil, že můžeme hrát tak rychle. Teď už se asi na Kladno všichni pečlivě připravují a naši hru studují. Tak uvidíme, s čím přijdou, co si na nás nachystali v odvetách. I když tu se Zlínem jsme v prosinci zvládli na jedničku.

Když se podíváte, co vás do konce základní části čeká za utkání, je reálné udržet Kladno do play off na prvním místě?
Takhle daleko do budoucnosti nikdy nekoukám. Připravuji se vždy na příští zápas, abych podal maximální výkon. Mě tabulka nezajímá, mě zajímá výhra. Tak nevím, jestli to je reálné (směje se).

Jste bývalý reprezentant. Myslíte ještě někdy na návrat do českého výběru?
Někteří lidé kolem volejbalového svazu se mě na to už ptali, proč nejsem v repre. Určitě bych se tam rád znovu podíval, ale beru na vědomí, že přednost dostávají mladší. 

A láká vás třeba přestup do zahraničního klubu, abyste si na stará sportovní kolena ještě něco přivydělal?
Podepsal jsem s Kladnem na dvě sezony a moc nevěřím, že pak budu pro nějaký bohatší klub zajímavý…

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí