Lukáš Doudera: Zápas proti Kladnu jsem si užil!

Je to jeden z nejtalentovanějších kladenských hokejistů současnosti, který se právě proti Kladnu postavil jako soupeř. Obránce třineckých Ocelářů Lukáš Doudera (19) pomohl Havířovu k výhře 5:1 nad Rytíři. Mladší ze dvou úspěšných bratrů poskytl pro Vaše Kladno zajímavý rozhovor.

Vaše vítězství vypadalo jednoznačně. Také se vám zdálo, že body z Kladna jste odvezli lehce?
To sice tak vypadalo, ale byla to pro nás těžká výhra. Měli jsme tři zápasy ve čtyřech dnech a o to víc to v Kladně bylo těžší. Od začátku utkání jsme však chtěli vyhrát a únava tak nebyla moc znát. Celou dobu jsme hráli naší hru, zvládli jsme ke všemu i dost oslabení a jsme moc rádi, že jsme vyhráli.

Skvěle vám zachytal brankář Šafránek z druholigové Opavy. Co vás však nejvíce dovedlo k výhře?
Ano, to je pravda, gólman chytal výborně, hodně nás podržel celý zápas, a to jak proti Kladnu, tak i minulá utkání. My chceme pokaždé vyhrát a tentokrát to na nás bylo vidět, že jsme přijeli pro tři body. Dali jsme navíc první gól a to nás ještě víc nakoplo.

Hrál jste proti Kladnu, odkud pocházíte a kde jste se i naučil hokej hrát. Bylo to pro vás jiné, oproti jiným zápasům?
Určitě to vnímám trochu jinak. Proti Rytířům jsem hrál už na začátku sezony ještě za Frýdek-Místek. Tentokrát jsem však poprvé hrál proti Kladnu na jeho ledě. Moc jsem si zápas užil, jelikož jsem se tady naučil hrát hokej a prošel jsem tu i mládežnickými kategoriemi. Na Kladno rád vzpomínám a moc se mi líbí, jak je zimní stadion zrekonstruovaný.

Hrajete také za extraligový Třinec, který je momentálně druhý. Jaké to tam je?
Jsem moc rád, že mohu být součástí Ocelářů. Zároveň jsem vděčný za to, že mohu hrát i v první lize, kde si rád zahraji vždy, když mohu, abych hrál co nejvíce zápasů. Každopádně v Třinci máme výborný tým, super partu a zatím se nám daří, takže sezona je výborná. 

Ve třineckém kádru působí i váš starší bratr Milan. Jaké to je hrát s ním profesionální hokej v jednom týmu?
Je to opravdu úžasný pocit. Celkově v týmu mám parádní spoluhráče, kteří mi stále pomáhají a předávají zkušenosti. Jinak s bráchou jsme spolu každý den a také on mi moc pomáhá. Pořád se koukám, jak Milan hraje, abych hrál stejně jako on, je to výborný obránce. Bydlíme spolu kousek od Třince v Bystřici a máme výborný vztah.

Jaké máte do budoucna cíle? Uvidíme vás ještě někdy v kladenském dresu?
Mám stále ke Kladnu dobrý vztah, vždyť tu i bydlím a studuji a tím pádem tady trávím hodně času, především mimo sezony. Teď jsem však ´ocelář ´a v Třinci se mi to líbí, je tam krásná hala a všechno. Jaká bude moje budoucnost, to teprve uvidíme. Mám všechno před sebou a je to jen na mně, jak se s tím poperu. Snažím se na sobě hodně pracovat a pořád se zlepšovat. Kdo ví, jak to všechno bude dál.

Lukáš Jůdl

Foto: www.empefoto.cz

douderalukas

Lukáš Doudera (vlevo v tmavém) zabránil Kubíkovi ve skórování

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí