Radek Smoleňák: Začínám znovu makat

Před loňskými Vánocemi musel kvůli prasklině na operaci klíční kosti. To jej vyřadilo až do těchto dní z kádru bratislavského Slovanu a tím i ze zápasů KHL. Kladenský odchovanec Radek Smoleňák (30) se na skok objevil v Kladně a zbyla mu chvilka i na rozhovor pro Vaše Kladno. 

Naskočíte ještě v této sezoně do utkání kontinentální ligy?
I když se cítím fajn, letos už, bohužel, hrát nebudu. Proto je nyní pro mě prioritou zdraví. Chci nabrat kondičku, abych byl připravený na příští sezonu.

Co v těchto dnech pro to děláte?
Za pár dní začnu šlapat na rotopedu a v Bratislavě chodit na led, abych z hokejového prostředí na dlouho nevypadnul. 

Než jste se zranil, veřejně jste pojmenoval problémy klubu s vyplácením peněz hráčům. Litujete toho?
Nelituji toho. Ozval jsem se, protože to bylo za celý tým. Mluvil jsem jako jeden ze starších hráčů a mým úkolem bylo pojmenovat věci tak, jak jsou. Pomohlo nám to a jako parta jsme se ještě víc utužili. Ukázalo se, že táhneme za jeden provaz. Z větší části se problém napravil. Doufám, že v budoucnu už nic takového řešit nebudeme muset, protože jsme tam od toho, abychom hráli, a ne abychom řešili, jestli jsme dostali za svoji práci a podle smluv peníze. 

Máte představu, v jakém dresu v příští sezoně na led vyjedete?
Ve Slovanu mi smlouva končí, a kde budu v té příští, to se uvidí. Po sezoně začnu makat s Jakubem Voráčkem a Petrem Tatíčkem na FTVS tradičně pod dohledem kondičního trenéra Radima Jebavého.

Jan Murárik

Foto: FB archiv Radka Smoleňáka


Počasí Kladno

Předpověď počasí