Zázraky se dějí, ale neopakují. Kladno nestačilo na vicemistra z Vítkovic

Florbalisté Kladna v neděli hostili vicemistra z Vítkovic. V předchozím utkání dokázali Kanonýři porazit mistra z Chodova. Podobný kousek se jim o týden později zopakovat nepodařilo. Kanonýři Kladno - 1. SC TEMPISH Vítkovice 5:9 (0:2, 4:3, 1:4).

Po počátečním oťukávání se v páté minutě po nahrávce Hájka prosadil Gál – 0:1. Od této branky byly Vítkovice aktivnější. Ve třinácté minutě nastřelil domácí Přívara tyč a hra se vyrovnala. O dvě minuty později si vzal příliš velké sousto kladenský Řehoř, ztratil míček a jeho zaváhání hasil Richtr za cenu faulu. Přesilovku Vítkovic využil Hájek – 0:2. Za tohoto stavu se šlo do šaten.

Ve čtvrté minutě druhé třetiny se Přívara prosadil na středu hřiště a vyslal nechytatelnou střelu – 1:2. O pětatřicet sekund později vyběhl od mantinelu Klápa a srovnal – 2:2. Do stavu 4:4 Vítkovice vždy vstřelily branku, na kterou Kladno reagovalo vyrovnáním. Za domácí skórovali Pertlík a Soukup, za hosty Hájek s Bräuerem. V osmnácté minutě se šťastně prosadil znovu Bräuer a siréna houkala za stavu 4:5.

Ze třetí třetiny bylo odehráno šest minut, když Cvrček poslal žabičku na zadní tyč, kde číhal Řehoř a bylo srovnáno – 5:5. Klíčový okamžik celého utkání přišel o půl minuty později. Nushart z pozice posledního hráče ztratil míček a Hájek si zkušeně poradil s brankářem Pechem, čímž završil svůj hattrick – 5:6. O dalších pět minut později Pech vyrazil Hájkovu střelu, ale míček pohotově dorazil do sítě Bräuer, pro něhož to byl také třetí gól v utkání – 5:7. Při závěrečné hře bez brankáře nejprve Kladno inkasovalo z hole Matejčíka – 5:8. Poté byl v úniku faulován Řehoř a sám se ujal trestného střílení. Ve finální fázi zakončení mu bohužel míček sjel z čepele a branku nevstřelil. V závěru Vítkovice ještě jednou trefily prázdnou branku, když skóre utkání uzavřel Jastřembský.

Hájek chválí kladenský tým

Opora Vítkovic Lukáš Hájek potvrdila roli nejproduktivnějšího hráče týmu a kladenské Kanonýry skolila třemi góly a dvěma asistencemi. Hájek ale uznává sílu soupeře. „Kladno bylo těžkým soupeřem. Věděli jsme, že minulý zápas vyhráli v Chodově, takže určitě vítězit umí a kvalitu mají,“ chválil soupeře.

Soukup nepodléhá panice

Marek Soukup, autor vyrovnávací branky na 4:4, hodnotí prohru s vicemistrem jako velký neúspěch. „Prohra nás hodně mrzí. Doufal jsem, že minimálně bod uděláme,“ říká. Soukup se v této sezoně zlepšuje každým zápasem. „Já doufám, že i v dalších zápasech nějaké góly dám. Snažím se trénovat navíc, abych zvládal lépe běhat. Zlepšuje se to. Škoda, že jsem toho proti Vítkovicím nedal víc, pár dalších šancí jsem tam měl,“ dodává sebekriticky. Tým je odhodlán uspět již za týden na půdě Otrokovic. „Nálada v týmu je dobrá. My jsme neodehráli vůbec špatné utkání, udělali jsme akorát více chyb. Do Otrokovic jedeme pro tři body,“ uzavírá zkušený střelec.

Sestava Kladna: Pech (Cmíral) – Burian, Slivka, Louvar, Přívara, Nushart – Cvrček, Richtr O., Soukup, Řehoř, Klápa – Blažek, Pertlík, Štechmüller, Lacko, Richtr T. – Bednář, Šťovíček, Linhart

Branky a asistence Kladna: 23:30 Dušan Přívara (bez asistence), 24:05 Michal Klápa (bez asistence), 27:53 Antonín Pertlík (Michal Klápa), 36:28 Marek Soukup (Jan Řehoř), 45:36 Jan Řehoř (Jan Cvrček)

Radek Šikola

florbvit

Byl, nebo nebyl?


Počasí Kladno

Předpověď počasí