Florbalisté Kladna dostali za vyučenou. V Otrokovicích utrpěli ostudný debakl

Kanonýři Kladno se v rámci sedmnáctého kola florbalové Tipsport Superligy vypravili do Otrokovic. Cestovali s odhodláním vrátit svému soupeři porážku z prvního vzájemného utkání, které se hrálo v listopadu v Kladně. Místo toho opouštěli otrokovickou halu se svěšenými hlavami po výprasku 1:7. Hu-Fa Panthers Otrokovice - Kanonýři Kladno 7:1 (1:0, 3:1, 3:0).

Kladno vstoupilo do utkání aktivněji, vytvářelo si šance a prakticky nepůjčovalo Otrokovicím míček. Domácí ale držel vynikající Michajlovič v brance nebo hosté míjeli branku. Díky tomu mohl ve čtvrté minutě poslat svůj tým do vedení Sovják, který zůstal před brankou trestuhodně neobsazen – 1:0. V šesté minutě byl vyloučen domácí Kostka, ale Kanonýři s přesilovkou nenaložili vůbec dobře. Druhá polovina úvodního dějství byla relativně vyrovnaná a šance se střídaly na obou stranách. Oba brankáři však byli dobře připraveni.

V šesté minutě prostřední části se vynikajícím zákrokem prezentoval domácí gólman Michajlovič a z protiútoku uvedl v praxi pravidlo nedáš – dostaneš Krchňáček – 2:0. Otrokovice byly aktivnější a další branky na sebe nenechaly dlouho čekat. Nejprve se v deváté minutě druhé třetiny podruhé trefil Krchňáček, který tečoval nahození Kostky – 3:0. O dvě minuty později nachytal brankáře Cmírala lehkou střelou Szweda a na světelné tabuli svítilo skóre 4:0. Dvě minuty před koncem druhé části vykřesal naději pro Kladno Přívara, když překonal Michajloviče. Do šaten se tedy šlo za stavu 4:1 pro domácí. 

Kanonýři si od začátku třetí třetiny vytvářeli obrovský tlak. Řehoř a Louvar ale neproměnili slibné šance. V šesté minutě přišla nahodilá akce domácích, po níž zůstal nepokrytý Szweda před brankou a zvýšil na 5:1. Tento gól pravděpodobně kladenské hráče definitivně zlomil. Poté ještě zkoušel štěstí Klápa, ale sám před Michajlovičem neuspěl. Posledních deset minut zápasu Otrokovice dominovaly. Vytvořily si několik dobrých šancí. V jedné z nich se řítil osamocený Petřík na Cmírala a nedal mu šanci – 6:1. Ve čtrnácté minutě poslední části se nechal zbytečně vyloučit brankář Cmíral. Trest přišel z hole Sovjáka – 7:1. Otrokovice si závěr utkání zkušeně pohlídaly a zaslouženě zvítězily.

Kapitán Kanonýrů Richtr vidí problém v bojovnosti svého týmu

Kladno celé utkání trápila slabá produktivita. „Otrokovice trestaly naše chyby, byly produktivní, ve druhé třetině jsme jim dokonce pomohli vlastním gólem. Naopak my jsme nedokázali využít naše šance, kterých bylo požehnaně. Buď nám v úspěchu zabránil dobrý zákrok Michajloviče, branková konstrukce, případně naše střelecká nemohoucnost,“ posteskl si kapitán Kanonýrů Ondřej Richtr. Problém spatřuje také v tom, kolik ze sebe kladenští hráči na hřišti vydali. „Pokud jsme chtěli uspět, i když vývoj utkání nebyl dobrý, museli bychom se prát o každý centimetr hřiště. To se ovšem zdaleka nedělo,“ dodává smutně kladenský obránce.

Sestava Kladna: Cmíral (Pech) – Burian, Pertlík, Louvar, Přívara, Nushart – Cvrček, Richtr O., Soukup, Řehoř, Klápa – Schuller, Blažek, Štechmüller, Šťovíček

Branka a asistence Kladna: 38:02 Dušan Přívara (Michal Klápa)

Radek Šikola


Počasí Kladno

Předpověď počasí