Futsalisté nechali Chotěboř chvíli čuchnout

Kladenští futsalisté si poradili doma s Bocou Chotěboř 6:2 (1:0). Ovšem část duelu se o příznivý výsledek báli. Kladno se po zisku tří bodů drží v polovině druholigové tabulky.

Hosté drželi až do poloviny druhého poločasu s domácími hráči vyrovnaný krok. Kladenští sice po pěkné akci minutu před koncem první půle vstřelili vedoucí branku, ovšem po návratu ze šatny se nechali Bocou zaskočit. Hosté šli ve dvou minutách do vedení a dvakrát nastřelili konstrukci kladenské brány. 

Domácí se do vyložených šancí prokousávali velmi pomalu. Když už se v nich ocitli, nedokázali před prázdnou chotěbořskou svatyní správně kopnout do míče. Zachránil je až soupeřův vlastní gól. Po něm se nadechli k poslednímu náporu a konečně se i trefili. „Je to nejen předpokládaná, ale hlavně zasloužená výhra,“ poznamenal při odchodu ze hřiště Jiří Veselý. „Veselý patří mezi ty hráče, kteří se v zápase dostávají do tempa pomalu. Jeho omlouvá těžká příprava ve fotbalovém SK a věk,“ doplnil se smíchem kladenský trenér Jakub Jiránek.

Branky: 19. Jaráb (Junek), 29. Koubek (Jaráb), 31. Moravec (vla.), 35. Caizl, 36. Procházka (Dvořák), 37. Jaráb (Veselý) – 26. Kratochvíl (Novotný), 27. Kratochvíl (Novotný)

FK Kladno: Dvořák – Koubek, Veselý, Jaráb, Fujdiar, Vokoun, Caizl, Junek, Procházka, Vašák.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí