Florbalisté Kladna doma padli. Liberec si odváží výhru

Florbalisté Kladno dostali podruhé v historii příležitost prezentovat se před televizními kamerami. V utkání proti Liberci se Kanonýři chtěli předvést a zvítězit. Místo toho vstřelili pouhé tři branky a tým z Podještědí si odváží výhru 7:3. Kanonýři Kladno – FBC Liberec 3:7 (1:3, 2:1, 0:3).

Kanonýři již od úvodní třetiny naráželi na dva zásadní problémy. Prvním z nich bylo velké množství chyb v obranném pásmu, díky čemuž se Liberec do první sirény dokázal třikrát prosadit. Druhým problémem byla chabá produktivita a mnoho zahozených šancí. Světlou výjimkou byla povedená kombinace domácích, na jejímž konci stál Matěj Vaculčiak, který se po dvou letech, kdy si dal od florbalu pauzu, opět objevil mezi mantinely. Stav po první třetině byl tedy 1:3 z pohledu domácích.

V prostřední části se Kanonýři dostali na dostřel a díky dvěma využitým přesilovým hrám prohrávali na jejím konci pouze o gól 3:4. Zajímavostí je, že obě přesilovky proměnil Ondřej Riebauer, který nastupoval pouze do početních výhod. Důvodem bylo jeho operované koleno, které mu ještě nedovolí stoprocentní zátěž. Utkání bylo velice vyrovnané, ale domácí stále dopláceli na chabou produktivitu.

Problém se střeleckou efektivitou Kladna gradoval ve třetí třetině, kdy domácí nedokázali vstřelit jedinou branku. V kombinaci s dalšími třemi góly v jejich sítě z toho vzešel nelichotivý výsledek 3:7.

V průběhu celého utkání se Kladno nedokázalo vypořádat s dominancí elitní útočné formace Liberce ve složení Ferdan-Marek-Valeš, která si vytvářela obrovský tlak pokaždé, když byla na hřišti.

Sestava Kladna: Pech (Cmíral) – Burian, Cvrček, Štechmüller, Řehoř, Louvar – Schuller, Richtr O., Soukup, Slivka, Richtr T. – Holčák, Vaculčiak, Mandler, Lacko, Nushart – Bednář, Linhart, Riebauer

Branky a asistence Kladna: 03:16 Matěj Vaculčiak (Tomáš Nushart), 27:56 Ondřej Riebauer (Martin Holčák), 38:13 Ondřej Riebauer (Martin Holčák) 

Radek Šikola


Počasí Kladno

Předpověď počasí