TV UTKÁNÍ: Florbalisté Kladna hostí Liberec

Florbaloví Kanonýři Kladno jsou na nohou. V pondělí je čeká historicky druhé utkání před televizními kamerami. Všichni do jednoho si přejí plné hlediště. Chtějí ukázat, že florbal a kladenský sport obecně mají silnou diváckou základnu. Soupeřem bude tým Liberce. Jedná se o souboj nováčků nejvyšší soutěže. Poslední vzájemný duel vyhrálo Kladno na půdě soupeře 8:6.

Jedná se o historicky druhé televizní utkání v historii kladenského florbalu. Není tedy divu, že se Kanonýři na zápas pečlivě chystají. Význam utkání podtrhuje i fakt, že by se v domácí sestavě měli představit i navrátilci po zranění Ondřej Riebauer a Martin Holčák. Dušan Přívara bohužel stále zůstává na marodce, kde zřejmě setrvá až do konce základní části soutěže.

„Zápas bereme velice vážně. Je pro nás důležitou prověrkou před blížícím se play down, kde narazíme na výkonnostně podobného soupeře. Zároveň jsme poměrně dlouho nezvítězili za tři body, takže o motivaci máme postaráno a chceme vyhrát. Přijďte nám pomoci přímo do haly, podpora v hledišti pro nás bude klíčová,“ vyzývá kladenské diváky útočník Kanonýrů Jan Louvar.

Liberec v minulé sezoně poměrně suverénním způsobem postoupil do superligy. Ve finále 1. ligy porazil právě kladenské Kanonýry, které zdolal 3:1 na zápasy. Ti se poté do nejvyšší soutěže protlačili přes baráž. Největší oporou týmu z Podještědí je reprezentační útočník Radek Valeš, kterému mocně sekunduje jeho parťák z útoku Prokop Ferdan. Oba si udržují průměr téměř dvou kanadských bodů na zápas. V posledním odehraném kole zvítězil Liberec v domácím utkání nad pražskou Spartou 5:4 po prodloužení.

Kladno v minulém kole podlehlo v Brně místním Bulldogs 7:10. Hattrickem se prezentoval nejproduktivnější hráč Kanonýrů Tomáš Nushart, kterému v produktivitě celé soutěže patří desáté místo.

Úvodní hvizd utkání zazní v pondělí 13. února ve 20.15 hod., tentokrát zcela výjimečně v Kladenské sportovní hale vedle Aquaparku.

Radek Šikola


Počasí Kladno

Předpověď počasí