Alpiq vzal za vděk dvěma body

Hokejbalisté kladenského Alpiqu hostili Hradec Králové a po výhře 2:1 na samostatné nájezdy (0:1, 0:0, 1:0) byli za dva body rádi. 

Přitom v úvodní dějství byli jasně lepším týmem. Hradečtí se až na dvě střely k Jirotkovi vůbec nepodívali. Leč jedna z nich kladenskému gólmanovi, jinak velké opoře svého týmu, za záda propadla. 

Pod dojmem, že se vše v dobré obrátí, přistupovali domácí ve druhé třetině ke hře hodně nezodpovědně a většinu času se strachovali, aby se hosté opět netrefili. Jirotka čaroval a mužstva se tentokrát do kabin po druhé siréně rozcházela bez dalších branek. 

Do poslední třetiny se vrátilo znovu silné Kladno. Ovšem šance na obou stranách končily na pozorných gólmanech. Až na jedinou střelu kapitána Dědiče od modré. Vabank samostatných nájezdů vyšel poté domácím. 

„S dvěma body jsme nakonec spokojení. Škoda, že jsme si nedokázali v první třetině vytvořit brankový náskok. Do třetí třetiny jsme proházeli formace a vyplatilo se to. Vyrovnat jsme si zasloužili. Příští týden je reprezentační pauza, takže máme dva týdny na další ladění formy,“ říká asistent trenéra Milan Maršner.

Branky a nahrávky: 41. Dědič, rozh. náj. Pražák – 10. Bacovský (Petr Novák)

HBC ALPIQ Kladno: Jirotka (Hájek) – Kúdela, Martykán, Rejthar, R. Soukup. Dědič, Haisman – Procházka, Barnošák, Štěpáník, Šícha, Ogurčák, Šrámek, Pražák, Kohout, Špaček, Patrik Novák, Nosek.

HBC Hradec Králové 1988: Brykner (Vaněk) – M. Soukup, Veselý, Hrubý, Škoda, Pekárek, Šimek, Jiřík – Bacovský, Fišer, Petr Novák, Hudeček, Svoboda, Krejčík, Malý, Mitra, Tesař.

Jan Murárik

alpiqketretimu

Ke třetímu zápasu v sezoně nastoupila i legenda hokejbalu Tomáš Rejthar

alpiqponevinne

Po nevinně vyhlížejícím faulu šel Rejthar na trestnou

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí