Kanonýři hostí Ostravu. Bojují o ztracené sebevědomí

Poslední kolo základní části florbalové Tipsport Superligy se na kladenské Kanonýry řítí v době, kdy se nacházejí ve velmi nelichotivém rozpoložení. Mají za sebou sérii šesti zápasů bez bodu a před sebou poslední šanci na posílení sebedůvěry před boji o záchranu nejvyšší soutěže. V neděli hostí tým FBC Ostrava, který bojuje o potvrzení účasti v letošním play off.

Kladno má svému soupeři co vracet. V říjnu Kanonýři na půdě Ostravy podlehli vysoko 5:12.

Ostrava v loňské sezoně skončila po základní části na desáté pozici a superligovou příslušnost zachránila hned v prvním kole play down, když vypráskala Litvínov 4:0 na zápasy. Letos však ostravský celek míří výše. Před posledním kolem má na kontě o pět bodů více než po konci loňské základní části. Jakýkoliv bodový zisk by hostům dal jistotu play off. Ofenzivně tým Ostravy táhne dvojice Dominik Eichner a Filip Hrabal. Oba mají na kontě již dvacet vstřelených branek. V minulém kole Ostrava na domácím hřišti podlehla Brnu 1:2 po prodloužení.

Utkání nabídne souboj zlých mužů nejvyšší soutěže. Hostující Matěj Smeták vévodí tabulce trestných minut. Posbíral jich již jednatřicet. Domácí Jan Cvrček zase nasbíral nejvíce dvouminutových trestů. Celkově byl na lavici hanby odvelen osmkrát.

Minulé kolo nejvyšší soutěže zastihlo Kanonýry v nedbalkách. Na Spartě utrpěli debakl 4:13. Kladno prohrálo posledních šest utkání a bodový zisk proti Ostravě by hráčům výrazně pomohl v boji o ztracené sebevědomí před blížícím se play down. „Cíle do tohoto zápasu jsou stejné jako poslední dva měsíce. Chtěli bychom se prezentovat alespoň trochu organizovanou hrou a především si zlepšit sebevědomí, které je teď na bodu mrazu,“ říká univerzál v barvách Kanonýrů Jan Řehoř a podotýká, že ačkoli se to na první pohled nemusí zdát, zápas je pro Kladno velice důležitý. „Pokud k utkání přistoupíme stejně jako k posledním minimálně pěti zápasům, opět to pro nás může skončit ostudou a do bojů o záchranu půjdeme ve velmi špatném rozpoložení,“ dodává Řehoř.

V posledním utkání Kanonýrům z různých důvodů chybělo devět hráčů obvyklé zápasové soupisky. Nyní by již trenér Zahalka měl mít k dispozici většinu hráčů svého kádru.

Utkání začíná v neděli 5. března v 17.00 hod. v kladenské hale BIOS.

Radek Šikola

ova2

Tomáš Nushart dokázal při debaklu 5:12 na půdě Ostravy vstřelit hattrick


Počasí Kladno

Předpověď počasí