Kladenský Alpiq vstupuje do play off

Kladenští hokejbalisté vyráží do bojů o titul. Ve čtvrtfinále play off je čeká Hradec Králové. První utkání sehrají na domácím hřišti dnes od jedenácti hodin dopoledne, ve stejný čas na stejném místě je zítra čeká odveta. O síle týmu jsme si povídali s asistentem trenéra Milanem Maršnerem. 

Hrajete s osmým týmem tabulky, ale v základní části extraligy jste se doma s Hradcem trápili. Je to pro Kladno těžký soupeř?
My se v jarních bojích trápili se všemi soupeři (usmívá se). Samozřejmě jsme v této sérii favorité a je to jen o nás, jak k zápasům, respektive k jednotlivým částem zápasů, přistoupíme. Počítáme s tím, že Hradec se s námi do otevřené partie nepustí.

Ale osmý tým by asi neměl vyřadit prvního...
To je podobné, jako když se tvrdilo, že v hokeji Chomutov nemůže vyřadit Třinec. Stát se může všechno. Hokejbalová extraliga je hodně vyrovnaná a my se musíme zaměřit na hradecké přednosti. Pracovali jsme v přípravě dobře a já věřím, že přes čtvrtfinále přejdeme. 

V semifinále můžete narazit na několik soupeřů, podle toho, kdo koho v prvním kole vyřadí. Které mužstvo je podle vás v současné době nejsilnější?
Nevím, jakou momentální formou budou týmy v play off disponovat. Na tom také velmi záleží. Momentálně největší formu má zřejmě Ústí nad Labem, silné jsou Pardubice, nebezpečný je Kert Park, my máme nejvyšší ambice. 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí