Florbalisté Kladna na Spartu opět nestačili a čeká je baráž

Kanonýři Kladno budou muset o udržení ve florbalové Tipsport Superlize bojovat i v dalších týdnech. Spartě podlehli 3:7, což byla jejich čtvrtá prohra v řadě. V sérii play down prohráli celkově 1:4 na zápasy. Čeká je tedy baráž s některým z týmů 1. ligy. ACEMA Sparta Praha – Kanonýři Kladno 7:3 (2:2, 2:0, 3:1).

Utkání bylo dlouho vyrovnané. Po první třetině na ukazateli skóre svítil nerozhodný stav 2:2. Do dvougólového vedení Sparta poprvé odskočila až v pětatřicáté minutě, když na 4:2 zvyšoval Ondřej Kadoch. „První třetina byla vyrovnaná, měli jsme stejnou možnost odskočit, jako měla Sparta, ale to jsme nedokázali,“ hodnotí průběh utkání střelec první branky Kanonýrů Michal Klápa.

I přes téměř dvanáct minut trvající hru bez brankáře kladenského týmu si Sparta dokázala výhru zkušeně pohlídat. „Sparta ukázala týmovost. Semkli se, padali do střel po hubě a vyhráli. Nedalo se s tím už nic dělat,“ smutně konstatuje kladenský útočník Klápa.

Sparta díky čtvrtému vítězství slaví udržení v nejvyšší soutěži a její hráči mohou pomalu plánovat dovolenou před letní přípravou na příští sezónu. „Série s Kladnem byla nesmírně těžká. Kanonýři byli houževnatým soupeř a jsem rád, že jsme si koncentrovanými výkony došli pro vítězství 4:1 na zápasy a udrželi pro Spartu superligu,“ říká střelec vítězné branky zápasu Ondřej Kadoch. „Děkujeme Kladnu za sérii a přeji hodně štěstí do dalších bojů,“ dodává.

Kladno se nyní musí oklepat z prohry a začít se připravovat na další fázi bojů o udržení – baráž s některým z prvoligových celků. „Baráž zvládneme. Musíme se ale semknout jako tým, dát dohromady hráče a těšit se,“ burcuje Klápa.

Sestava Kladna: Pech (Cmíral) – Burian, Řehoř, Přívara, Klápa, Louvar – Pertlík, Richtr O., Vaculčiak, Slivka, Schuller – Soukup, Lacko, Nushart – Cvrček, Bednář, Linhart, Štechmüller

Branky a asistence Kladna: 08:50 Michal Klápa (Marek Soukup), 18:07 Jan Louvar (Dušan Přívara), 56:05 Dušan Přívara (Tomáš Nushart)

Radek Šikola

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí