Kanonáda Radka Šikoly. Je to křeč

Zažil s Kladnem slávu kolem prvních postupů do nejvyšší soutěže. Bývalý kapitán z kladenského klubu nezmizel ani po skončení vrcholové kariéry. Radek Šikola (28) kromě hraní za rezervní týmy sleduje každý zápas Kanonýrů a píše pro vás své postřehy.

Play down florbalové nejvyšší soutěže je za námi. Sparta na úvodní vítězství Kanonýrů zareagovala čtyřmi výhrami v řadě. V tom posledním zlomila utkání v jeho druhé polovině a vyhrála přesvědčivě 7:3, čímž si zajistila záchranu.

Je třeba přiznat, že Sparta zvítězila a celou sérii ovládla naprosto zaslouženě. S výjimkou prvního utkání, kdy Kanonýry trochu podcenila. A také čtvrtého zápasu, ve kterém bylo Kladno lepší, ale výhru mu vzali žalostní rozhodčí, kteří buď měli vsazeno, nebo v hlavě vymeteno. Jinak Sparta působila přesvědčivěji a suverénněji. Po zásluze si zajistila účast v nejvyšší soutěži i pro příští ročník.

Krátce před play down se zdálo, že se tým Kladna dostal do slušné pohody. Podával dobré výkony, působil svěžím dojmem jak na hřišti, tak na střídačce. Na konci série už to opět připomínalo spíše křeč. Kanonýrům strašně uškodilo zranění Riebauera, který hru celého mužstva posouvá na úplně jinou úroveň. Mezi týmem s ním a bez něj je ohromný rozdíl. Nedovedu si však vysvětlit, co se stalo s výkony Nusharta a Soukupa. Oba byli nějakou dobu nemocní, to se děje běžně. Ale proč mají najednou poloviční čas na hřišti a nepatří mezi opory? Myslím, že v tuhle chvíli těžko mohou cítit důvěru a pak logicky nedokážou podávat výkony na hranici svých možností, jako tomu bylo ještě pár týdnů nazpět. 

Myslím, že v téhle fázi sezony, kdy jde o holé přežití, je třeba s týmem pracovat nanejvýš citlivě a vytvořit takové podmínky, aby opory byly skutečně oporami a mohly být pro tým tím největším možným přínosem. Věřím, že si toto uvědomuje i trenér Zahalka a v přípravě na baráž to zohlední.

Závěrem musím vyzdvihnout Dušana Přívaru. Sérii se Spartou ovládl ve všech směrech. Byl obrovským lídrem na hřišti i mimo něj. Střílel branky, nahrával, hecoval a bil se za svůj tým. Důkazem budiž jeho prvenství v kanadském bodování, v tabulce střelců, ale také v trestných minutách. Ukázal všechno, co zdobí vyřazovací boje. V základní části byl možná trochu nenápadný, ale on se narodil pro klíčové fáze sezony. Vůbec se nedivím, že kolem něho neustále krouží týmy s ambicemi na titul.

Radek Šikola

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí