Trenér Maršner: Ve finále už nesmíme polevit

Kladenský Alpiq nastoupí v sobotu (16.00 h.) a v neděli (11.00 h.) na zimním stadionu k úvodním zápasům finálové série proti pražskému Kert Parku. Asistent trenéra Milan Maršner věří ve vnitřní sílu mužstva.

Co všechno víte o Kertu?
Třeba to, že jejich účast v letošním finále není náhoda. Před sezonou jsem předpovídal, že jsou pro mě černým koněm soutěže. Parta kolem Martina Krůčka je silná. Sám Kruček patří mezi české špičkové hráče, elitní útočníky. Vedle něj v sezoně vyniká nadějný talent Martin Fejfar. Výborné výkony podává Tomáš Wróbel. Kert posílili nedávno bývalí hráči Vlašimi a sestavili stabilní mužstvo. 

Alpiq je tým, který dostává málo gólů, teď se proti vám postaví špičkoví střelci. Jak to dopadne?
Naše hráče nemusíme dvakrát upozorňovat, že musí útočnou sílu Kertu eliminovat. S Kertem to je otevřený útočný hokejbal, takže se klidně může stát, že dostaneme i více gólů, než je obvyklé. Nesmíme je pouštět do hry.

Vyladila vás na finále semifinálová série s Plzní?
V té sérii se nám potvrdilo, že máme velkou vnitřní sílu. Celý realizační tým za postup do finále hráčům poděkoval. Z jejich výkonů jsme měli velmi dobrý pocit a já věřím, že si tenhle pocit přeneseme i do finále. Pevně věřím, že už ve finále ani na chvilku nepolevíme, což se nám ve čtvrtfinále s Hradcem a poté i s Plzní občas stalo…

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí