Martin Špaček: Kert bude silný, ve finále jsem čekal Pardubice!

Vrchol extraligové sezony v hokejbalu je tady. Do finále se opět probojoval kladenský Alpiq, kterému zlatý hattrick vloni sebraly Pardubice. Letos však mohou svěřenci trenéra Kadlece na titul pomýšlet znovu, ale v cestě jim stojí pražský Kert Park. Jedna z opor Kladna, Martin Špaček, v rozhovoru pro Vaše Kladno prozradila, co nás v rámci této série bude čekat, a že se je opravdu na co těšit.

Můžete představit Kert Park z pohledu soupeře po zkušenostech ze vzájemných utkání v letošní sezoně?
Kert je velmi silný soupeř, to je jasné, když se do finále dostal přes loňského mistra z Pardubic. Jejich hlavní síla je v útoku, a to především v lajně Krůček-Fejfar-Wrobel a do výborné formy se jim rozchytal gólman Mikl. Letošní vzájemné zápasy byly dost vyrovnané, a to bude i celá finálová série. Diváky čeká skvělá hokejbalová podívaná. 

Čekal jste před play off, že byste ve finále viděl právě Kert? Případně koho jste odhadoval na jiného finalistu?
V play off si už člověk nevybere, na koho narazí. Když chce uspět, musí porazit kohokoliv. Já jsem ale popravdě ve finále čekal Pardubice. 

Kolik sil vás stálo, abyste se letos probojovali do finále? 
Každá série byla náročná, jak ve čtvrtfinále Hradec, tak v semifinále Plzeň. Nedali nám nic zadarmo. Jsem rád, že se nám podařilo obě série ukončit už na hřišti soupeřů a nemuseli jsme tak hrát rozhodující utkání ve středu. Sil je ještě dost a necháme tam vše, abychom udělali i ten poslední krok k vytouženému titulu. 

Jak vám vyhovuje široké hřiště na zimním stadionu?
Velikost hřiště našemu stylu vyhovuje a naopak pro soupeře je to mírná nevýhoda. Jsme mužstvo, co si zakládá na pohybu a na zimním stadionu je spousta volného prostoru, teď už ho jen o víkendu správně využít.

Vy studujete, pracujete. Stále se to dá skloubit i s hokejbalem?
Časově je to náročné, ale zvládnout se to dá. Nejdůležitější je, že mě to všechno, co dělám, baví. Proto ten čas, který tomu věnuji, je dobře investovaný. Školu mám přes den, tréninky jsou večer. Někdy mi do nich přijde práce, ale trenér Kadlec je v tomhle tolerantní a chápe to.

Studujete také novinařinu. Tak jak vám to jde a čím se v rámci praxe už můžete pochlubit?
Škola je skvělá, na žurnalistice jsem se našel. Je to to, čemu se chci v budoucnu věnovat a už od malička jsem o tom snil. Co se týče praxe, tak je to zatím jen na úrovni školy. Píšeme články do školních novin nebo na školní webové stránky. Zrovna ve čtvrtek jsem byl na tiskové konferenci v FAČR a dělal jsem rozhovor s Vladimírem Šmicerem. Na léto už mám ale domluvenou stáž v ČT sport, na to se opravdu hodně těším. Zkoušky se blíží mílovými kroky, bohužel.

Lukáš Jůdl


Počasí Kladno

Předpověď počasí