David Šrámek: Cíl? Dvakrát vyhrát v Praze a slavit titul!

Hokejbalisté kladenského Alpiqu budou o víkendu pokračovat v bojích o extraligový titul. Za stavu 1:1 na zápasy jedou na hřiště pražského Kertu. Útočník David Šrámek, který tvoří jádro Kadlecova týmu, v rozhovoru pro Vaše Kladno přiznal, že chce titul vyhrát, a to už v Praze.

Z čeho jste se museli poučit po prvním finálovém víkendu?
Sami jsme se přesvědčili, že Kert není ve finále náhodou, ale zaslouženě. Mají obrovskou útočnou sílu, kterou musíme za každou cenu eliminovat. Mají svá útočná esa rozložená do více lajn, takže mají vyrovnané všechny tři útoky 

Jakou výhodu má Kert, když bude hrát doma, na svém hřišti a povrchu?
Nevím jestli je to úplně výhoda. My jsme letos pokaždé odjížděli na venkovní zápasy za stavu 1:1 a poté jsme sérii ukončili. Doufám, že se nám to povede i teď.

Jak moc je Kert silný soupeř?
Jak už jsem zmínil, jde o velmi silného soupeře. Jsem ovšem rád, že jsme se ve finále potkali právě s ním, protože jde o zápasy, ve kterých chtějí oba týmy útočit a vše se zatím nese v duchu fair play, kdy neprobíhají žádné zákeřnosti a podobné zbytečnosti. 

Můžete to srovnat s loňským finále proti Pardubicím?
Loni to bylo podobné v tom, že máme proti sobě tým, který má velký hlad po titulu, jelikož by to pro většinu jejich hráčů byl titul první.

Chcete sérii v Praze ukončit? Nebo s jakým cílem na Lužiny jedete?
Našim jasným cílem je vyhrát oba víkendové zápasy a zvednout tak v neděli pohár nad hlavu. Bylo by naivní tam jet s tím, že chceme vyhrát pouze jeden zápas. Už teď ale všichni víme, že to bude nesmírně těžké, nicméně pokud zahrajeme na hraně svých sil, věřím, že jsme toho schopni.

Lukáš Jůdl

Foto: archiv DŠ


Počasí Kladno

Předpověď počasí