Florbalisté Kladna jsou krůček od pohromy

Kladenští florbalisté si zahrávají s osudem. O víkendu Kanonýři odehráli druhý a třetí zápas baráže o udržení v nejvyšší soutěži na půdě soupeře z České Lípy. Ta dokázala jeden zápas uhrát a celkově tak vede nad Kladnem 2:1 na utkání. Kladenské hráče tedy dělí pouhá jedna prohra od sestupu.

Sobota 29.4.

FBC PULLO TRADE Česká Lípa – Kanonýři Kladno 3:4p (2:0, 0:3, 1:0, 0:1)

Do sobotního utkání šli hráči Kladna s jasným cílem srovnat nepříznivý stav série 0:1 na zápasy. Plány se začaly komplikovat od samého začátku zápasu, když už v 5. minutě prohrávali 0:1 a po první třetině dokonce 0:2. Druhá třetina byla o něčem jiném. Kanonýrům se podařilo otočit stav utkání na 3:2 a byli v laufu. Česká Lípa však ve třetí třetině dokázala po vyloučení Dušana Přívary srovnat na 3:3 a šlo se do prodloužení. V něm kladenští hráči ukázali svou zkušenost a výsledkem byl rozhodující gól Ondřeje Schullera. Tato branka znamenala srovnání série na 1:1.

Česká Lípa přestřílela Kanonýry neskutečným poměrem 32:19. Velký podíl na tom mají Milan Tichý a Radek Gwuźdź, kterým skončilo hostování v superligových klubech Brna a Mladé Boleslavi a na baráž se vrátili do svého mateřského oddílu. „Českolipský kádr doplnilo před play off několik hráčů TOP týmů superligy, kteří mužstvo hodně zvedli a tím i smazali jakýkoliv rozdíl mezi soupeři,“ myslí si kladenský brankář Dominik Pech. 

Sestava Kladna: Pech (Cmíral) – Holčák, Řehoř, Přívara, Louvar, Klápa – Cvrček, Richtr O., Vaculčiak, Slivka, Nushart – Burian, Pertlík, Bednář, Štechmüller, Richtr T., Lacko, Soukup, Schuller

Branky a asistence Kladna: 23:16 Dušan Přívara (Michal Klápa), 31:33 Matěj Vaculčiak (Ondřej Slivka), 32:34 Jan Louvar (Dušan Přívara), 64:49 Ondřej Schuller (Jan Řehoř)

 

Neděle 30.4.

FBC PULLO TRADE Česká Lípa – Kanonýři Kladno 9:5 (1:2, 2:3, 6:0)

Nedělní utkání by se dalo charakterizovat jako kolaps ve třetí třetině. Zatímco v prvních dvou třetinách to byli Kanonýři, kteří tahali za delší konec provazu a přesvědčivě kráčeli za vítězstvím, v té třetí obdrželi neuvěřitelných šest branek, přičemž sami nevstřelili ani jedinou. Výsledkem byla prohra 5:9. „Českou Lípu hnali výborní fanoušci za vítězstvím a my jsme svou pasivní hrou ztratili kontrolu nad zápasem. Pak bylo jen otázkou času, za jak dlouho a kolik gólů inkasujeme,“ zhodnotil po utkání Pech. V sérii Kladno prohrává 1:2. Nyní musí vyhrát oba domácí zápasy nadcházejícího víkendu, aby se v nejvyšší soutěži udrželo. „Všechny zápasy byly dost vyrovnané,“ zůstává klidný brankář Kanonýrů.

Kladenští hráči to budou mít velice těžké. Česká Lípa se ukazuje jako nesmírně silný protivník. Zatím v každém utkání série Kanonýry přestřílela. „Jde o to, že hodně našich střel skončí na blokujících becích Lípy, zatímco u nás projde skoro každá rána až na bránu. Na tom musíme zapracovat a jít si v sobotu krůček po krůčku za vítězstvím,“ líčí Pech. 

Sestava Kladna: Pech (Cmíral) – Holčák, Řehoř, Přívara, Louvar, Klápa – Cvrček, Richtr O., Vaculčiak, Slivka, Nushart – Burian, Pertlík, Bednář, Štechmüller, Richtr T., Lacko, Soukup, Schuller

Branky a asistence Kladna: 02:29 Dušan Přívara (Tomáš Nushart), 08:35 Dušan Přívara (bez asistence), 35:37 Jan Louvar (Dušan Přívara), 36:38 Ondřej Richtr (bez asistence), 39:06 Martin Holčák (Jan Louvar)

Radek Šikola


Počasí Kladno

Předpověď počasí