Senzační stříbro basketbalistek ze Sedmičky v obrazech

Basketbalový tým žaček kladenské Sedmé základní školy vybojoval na mistrovství republiky základních škol nečekaně stříbrné medaile. Ve finále podlehl Žďáru nad Sázavou o jediný bod 18:19!

Dívky na cestě do finále nejprve vyhrály svojí skupinu, ve které porazily družstva Pardubic a Klatov. V semifinále vyhrály nad Javorníkem. Ovšem kladenský soupeř ve finále vsadil na urputnou obranu a v závěru, kdy Kladenské mohly v posledních vteřinách zvrátit skóre na svou stranu, měl Žďár i kus potřebného štěstí. 

„Finále se mi moc líbilo. Taková atmosféra, jaká při něm panovala, se nezažije ani v ženské basketbalové lize. Překvapila mě úroveň zápasů, oproti minulosti se výrazně zvedla. Bylo znát, které hráčky už hrají basketbal závodně a které ne. Zkušenější holky už měly nacvičené signály a herní kombinace,“ uvedla po utkání Alena Hanušová, host turnaje a mistryně republiky v dresu basketbalového ZVVZ USK Praha.

Téměř totožné družstvo kladenských žákyň přitom před čtrnácti dny vybojovalo čtvrté místo na republikovém finále žákovských týmů v házené!

Jan Murárik

basketfanynka

Fanynka Kladna

baskethracky

Hráčky si nedarovaly ani metr hřiště

basketkladno

Kladno v modrém sahalo po zlatu

basketkladnu

Kladnu chyběl k celkové výhře pouhý koš

basketsedmicka

Sedmička měla v hale svůj kotel

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí