Alex Cverna: Vítězstvím jsem některým zavřel pusu

Kladenský bojovník Alexandr Cverna (41) vyhrál rámci podniku Simply 14 the Best prestižní duel MMA ve váze nad sto kilogramů se Srbem Adnanem Aličem (33). Do minuty bylo po zápase a Cverna dostal mistrovský pás mezinárodní organizace WKN. 

Jak moc je právě tento mistrovský pás důležitý?
Je pro mě velmi důležitý, protože je můj první. Na začátku letošního roku jsem prohlásil, že zisk pásu je můj největší sen. A pás organizace WKN má velikou prestiž sám o sobě.

S Adnanem jste byl bleskurychle hotov. Kde udělal Srb chybu?
Hned jak zápas začal, vrhnul se mi na nohy. Na to jsem byl připravený, útok jsem ustál a stáhl ho pod sebe na zem. Tam jsem se rychle přetočil nad něj a jel jsem bomby na tělo i hlavu. Kdyby to rozhodčí neukončil, přidal bych lokty. 

Jak jste se na Simply the Best připravoval?
Hodně jsem plaval, měl jsem speciální kardio tréninky, MMA jsem trénoval u Petra Knížete, box jsem ladil u Filipa Miňovského a jako sparing se mně maximálně věnoval v Mystery Gymu Jakub Ibl. 

Co vás čeká dál mezi šestnácti provazy?
Na začátku června mám MMA zápas v Košicích proti Kristofu Nataskovi. Už jsme spolu měli dvakrát jít, ale pokaždé se to zrušilo. Teď budu zhruba deset dnů odpočívat a pak se pustím do přípravy. Měl bych trénovat i v klubu Ofa v Bratislavě. 

Jan Murárik

Foto: Lenka Bartáková a Vašek Kony Konrád, czech fighters.cz

cvernaalex

Alex zasypal soupeře sprškou ran

cvernarozhodci

Rozhodčí zasahuje a zápas končí

cvernavmiste

V místě zápasu Alexovi držel palce Jakub Ibl


Počasí Kladno

Předpověď počasí