Kladno přejelo Kert Park. Ve finále je vyrovnáno!

Hokejbalisté kladenského Alpiqu dnes v odvetě extraligového finále vyrovnali sérii s pražským Kert Parkem. Po včerejší prohře 1:2 z prodloužení je tak po dnešní vysoké výhře 6:1 stav na zápasy vyrovnaný 1:1.

Podstatně divácky lepší zápas než ten včerejší, minimálně co se gólů týče, odstartoval úvodní trefou půl minuty před koncem první třetiny kladenský útočník Martin Kohout. Člen širšího kádru české reprezentace využil hned první přesilovou hru domácích. 

Ve druhé části navýšil vedení Alpiqu Martin Špaček, který po skvělé akci Štěpánika dorazil míček za Miklova záda. V čase 24:26 si Kladno ještě navýšilo svůj náskok. Tentokrát už to byl Radim Štěpánik, který napodruhé trefil mezírku mezi betony brankáře Kert Parku přesně. 

Hosté však nerezignovali. Na 1:3 snižoval Michal Kovář, ale to bylo na druhou stranu od Pražanů všechno. Naopak svěřenci Drahomíra Kadlece si ještě pojistili vedení třemi góly. O ty se postaral Pospíšil, Šrámek a Barnošák. Kladno tak vyhrálo vysoko 6:1.

HBC Alpiq Kladno – HC Kert Park Praha 6:1 (stav série 1:1)

Branky a nahrávky: 15. Kohout (Šrámek, Kudela), 22. Špaček (Štěpáník), 25. Štěpáník (Špaček), 36. Pospíšil (Kudela, Hnízdil), 40. Šrámek, 43. Barnošák (Šícha) – 32. Kovář (M. Kruček)

Sestava HBC ALPIQ Kladno: Jirotka (Hájek) – Kudela, Pospíšil, Dědič, Haisman, Soukup, Rejthar, Šícha – Špaček, Štěpáník, Pražák, Kohout, Hnízdil, Ogurčák, Barnošák, Šrámek, Nosek, Novák, Potěchin

Lukáš Jůdl

Foto: www.benyhogalerie.cz


Počasí Kladno

Předpověď počasí