Lenka Valešová: V Kladně chci hodit kolem 64 metrů

Kladno hází a Kladenské memoriály se těší na stálici domácí kladivářské špičky! Lenka Valešová, účastnice největších světových akcí poslední dekády,  bude spolufavoritkou závodu v hodu kladivem žen. A věřte, že náčiní z jejích rukou umí létat hodně daleko. V sobotu 15. července se o tom můžete přesvědčit na vlastní oči.

Víme o vás, že máte kladenský stadion ráda a vrhačský kruh na Sletišti vám vyhovuje. Můžeme se tedy těšit na parádní výkon?
Ráda bych minimálně posunula svůj letošní nejlepší výkon, který je lehce přes 61 metrů. Cítím ještě velké rezervy, kdyby mi opravdu sedl pokus, bylo by v mých možnostech hodit kolem 64 metrů.

Vrátila jste se na atletické stadiony po mateřské dovolené. Jak je to pro kladivářku složité?
Vzhledem k tomu, že se nevracím z vrcholové formy (s vrcholovým sportem jsem prakticky skončila v roce 2010, kdy jsem začala pracovat), bylo samozřejmě těžší tělo zpevnit, aby hod kladivem vydrželo. Navíc není na trénink tolik času, takže už mám pouze speciální přípravu - tzn. pouze házím.

Kladno hází nabídne pestrý program pro rodiny a především děti. Jak tohle spojení vrcholného sportu a zábavy pro veřejnost vnímáte?
Velice těmhle akcím fandím, poněvadž vnímám, že získat děti pro atletiku začíná být při současné pestré nabídce sportů složité. Přitom atletika je královna sportu, já se jí vzdát nemohu a doufám, že mé děti k ní časem taky dovedu.

Ve své bohaté sportovní kariéře jste dosáhla spousty úspěchů. Byla jste účastnicí mistrovství světa, mistrovství Evropy, olympijských her. Na co nejraději vzpomínáte?
S odstupem času si vážím každého vítězství, ať už na národní či mezinárodní úrovni. Za vrchol své kariéry považuji léta 2007 a 2008, kdy jsem získala stříbro na ME do 23 let, bronz ze světové univerziády a nominovala se na olympiádu do Pekingu.

Chtěla byste něco vzkázat divákům?
Divákům přeji krásný zážitek v podobě času stráveného s rodinou, našich kvalitních výkonů a pěkného počasí.    

- red -

 

valesovaplzen

Lenka Valešová věří, že v Kladně se jí povede nejlepší hod sezony. Foto: plzen.cz


Počasí Kladno

Předpověď počasí