Kladenští florbalisté doma nezaváhali a porazili silné Brno

Výkony a zejména výsledky jako na houpačce předvádí florbaloví Kanonýři Kladno. Po prohře 4:6 v Karlových Varech, kterou utrpěli ve čtvrtek, v neděli porazili Hattrick Brno. Kanonýři Kladno – FBŠ Hummel Hattrick Brno 9:6 (3:2, 2:1, 4:3).

Na rozdíl od předchozího utkání v Karlových Varech, kde kladenští hráči rychle prohrávali 0:3, se tentokrát Kanonýrům úvod utkání náramně vydařil a již po sedmi minutách naopak 3:0 vedli. „Důležité bylo, že jsme se dostali rychle do vedení, což se nám povedlo poprvé v sezoně,“ glosuje autor dvou branek domácího mužstva Radek Šťovíček.

Florbalisté Kladna se od začátku sezony snaží konsolidovat své výkony a zejména začít působit jako mužstvo, ze kterého dýchá týmový duch. „Před zápasem jsme si řekli, že bychom chtěli v tomto utkání zapracovat na blocích. Řekl bych, že se nám to víceméně povedlo splnit. Tenhle zápas jsme vyhráli hlavně týmovou hrou, což je pro nás hodně důležité, protože to nám na začátku ligy chybělo nejvíce,“ pochvaluje si Štovíček, který ke dvěma brankám přidal také jednu nahrávku.

Mladý útočník Kanonýrů má v posledních třech zápasech průměr dvou kanadských bodů na utkání, když třikrát skóroval a přidal stejný počet asistencí. „Většina bodů pramení z toho, s jakými spoluhráči hraju. Když je člověk v lajně s Dušanem Přívarou a Honzou Louvarem, tak ty asistence přibývají. Dal jsem zatím sice tři góly, ale všechny do prázdné branky po odvolání soupeřova brankáře, takže pomyslná střelecká deka na mně trochu leží. Ale lepší mít tři góly do prázdné, které tým na konci zápasu podrží, než nemít žádné,“ váží si své solidní bilance Šťovíček.

Vytáhlý útočník Kanonýrů si přeje, aby jeho tým na povedený výkon proti Brnu navázal i v dalším utkání, ke kterému Kanonýři o víkendu cestují na horkou ostravskou půdu, kde se utkají s místním 1. MVIL. „Doufám, že se nám v zápase proti Ostravě podaří blokovat minimálně stejně dobře, jako proti Brnu. Věřím, že podáme stejný týmový výkon a přivezeme domů tři body,“ říká nadějný kladenský útočník.

Sestava Kladna: Šárka (Minev) – Blažek, Cvrček, Šťovíček, Přívara, Louvar – Burian, Balvín, Vaculčiak, Teslík, Linhart –  Štechmüller, Richtr T., Richtr O. – Pertlík, Bednář, Běhal

Branky a asistence Kladna: 02:08 Ondřej Blažek (David Štechmüller), 05:36 Dušan Přívara (Tomáš Richtr), 07:01 Václav Linhart (Vojtěch Teslík), 25:36 Ondřej Blažek (Jan Louvar), 33:37 Ondřej Blažek (Jan Louvar), 40:39 Dušan Přívara (Radek Šťovíček), 41:23 Vojtěch Teslík (Alois Burian), 58:00 Radek Šťovíček (bez asistence), 59:47 Radek Šťovíček (bez asistence).

Radek Šikola


Počasí Kladno

Předpověď počasí