Judo Kladno přivítá další sportovce

Bude to teprve 11 měsíců, kdy v Kladně vznikl pro děti od 5 do 18 let sportovní klub, nazvaný prostě Judo Kladno. Autoři projektu (vesměs bývalí sportovci) si dali za cíl přilákat co nejvíce mladých a dospívajících chlapců, ale i dívek.

Hlavní trenér Milan Šiška, jinak nadšený fanda juda, nyní říká: "Na tréninky, zápasy a klubové akce nám začínají s dětmi chodit rodiče, prarodiče, sourozenci, známí, ale i kamarádi těch, co trénují, a to je dobrý signál toho, že je naše judo baví.“

Když vstoupíte do haly tělocvičny jednoho kladenského hotelu, můžete ve dvou moderně vybavených tělocvičnách na vlastní oči vidět průběh bezmála dvouhodinového tréninku, kde se to dětmi v bílých a modrých kimonech doslova hemží. Trénuje se od pondělí do pátku 2-3 x týdně a k tomu se přidávají víkendová cvičení a soustředění. 

„Velký zájem o judo způsobil podle mě úspěch Lukáše Krpálka na poslední olympiádě a další úspěchy našich reprezentantů na mezinárodních soutěžích. Domů si vozí zlaté medaile a podobně jako u Sáblíkové chtějí najednou všichni judo,“ říká další trenérka Michaela Holubová, která se věnuje výhradně těm nejmenším a jak sami děti říkají, její tréninky přímo milují. 

Trenéři počítají s tím, že po roční přípravě se právě s těmi nejmenšími dětmi budou pravidelně zúčastňovat téměř všech soutěží v kategorii mláďat, a to jak pořádaných v ČR, tak v zahraničí (rok je povinná doba přípravy v judu, aby se mohlo startovat v soutěžích  - pozn. red). V týmu je i několik dívek a chlapců (9 - 11 let), kteří judo trénují delší dobu a mají za sebou mnohdy 200 zápasů a více. A že se to kolem nich medailemi, poháry a diplomy jen hemží, to je vidět z jejich radosti, když o svých úspěších a hlavně zážitcích ze soutěží vyprávějí.   
Další informace a podrobnosti najdete na www.judokladno.cz

- red -

Foto: Sportovní klub Judo Kladno 

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí