Obhájce padnul, Fujdiarův pohár drží Ebárna

Tým Finsense neobhájil zisk Fujdiarova poháru, putovní trofej v 18. ročníku pro sebe v penaltovém rozstřelu získalo mužstvo Ebárny.

Nejznámější futsalový turnaj na Kladensku tradičně poctilo účastí či jen návštěvou mnoho fotbalových i futsalových osobností. Z tribuny klání na hřišti sledovali například trenéři Pejša, Hejkal či Drsek, mezi brankami se například proháněli bratři Procházkové, Kalina, Křeček, Kolmistr, Čurda, Müller, Marek, Kabele, Veselý, Tesař nebo Švambera. Premiéru na turnaji měla mimokladenská mužstva z Prahy a Mostecka. 

Osmnáctý ročník se vyznačoval zužováním kádrů těsně před prvním výkopem i v jeho průběhu. „Před turnajem se mému týmu zranilo několik hráčů, třeba Jirka Růžička si před třemi dny zlomil při fotbale kotník, nebo hráči museli po základní skupině odjet do práce. Proto považuji za zázrak, že jsme se probojovali do semifinále a jen kvůli smůle v penaltovém rozstřelu jsme nezískali třetí místo,“ hořekoval po akci její spoluorganizátor a člen Finsense Josef Fujdiar mladší, který sám nehrál, neboť čeká na operaci křížového vazu. 

Torzo obhájce se sice překvapivě turnajem probojovalo daleko, ale to nic nebylo proti Ebárně. Její tým se rozpadl na základní pětici, v níž si chtě nechtě musel navléct gólmanské rukavice veterán Jiří Veselý. A chytal výjimečně dobře! V semifinále vyčapal právě Finsense a ve finále si poradil s útoky nejpočetnějšího týmu turnaje Bestu. 

„Viděli jsme celkově kvalitní futsal. Překvapilo mě, že Best, který měl nejvíc nadupaný tým, ve finále nedokázal porazit pět hráčů s Veselkou v bráně. Nutno podotknout, že Ebárna měla více štěstí. Příští rok zvu všechny zájemce na devatenáctý ročník, jistě bude opět na co koukat,“ dodává Josef Fujdiar. 

Semifinále
Best – Krušovice 3:1
Ebárna – Finsense 2:0

O třetí místo
Krušovice – Finsense 2:1 po penaltovém rozstřelu

Finále
Ebárna – Best 3:2 po penaltovém rozstřelu

Jan Murárik

fujdabest

Best posílil Tomáš Marek (v modrém)

fujdabezmocny

Bezmocný Skalák sleduje, kterak Veselý nastřeluje tyč...

fujdaomic

O míč se marně hlasí Bejbl, mistr Evropy ve futsale do 21 let

fujdaorganizatori

Organizátoři otec a syn Fujdiarové odvedli výbornou práci

fujdavboji

V boji o třetí místo padl Honza Švambera únavou

fujdavesely

Veselý vychytal Ebárně prvenství

fujdavitezove

Vítězové: zleva Kubín, Zieber, Veselý, Volf a Snovický

fujdazastribrne

Za stříbrný tým přebírá pohár David Müller


Počasí Kladno

Předpověď počasí